cultura

Vic convida art religiós d'arreu

El Museu Episcopal exposa peces de vuit col·leccions diocesanes catalanes

El Museu Episcopal de Vic ha reunit obres de vuit col·leccions diocesanes de Catalunya, que dialoguen amb peces del fons del museu, en l'exposició Facies Fidei (Les cares de la fe), que s'inaugura avui. La mostra aplega i relaciona obres del període medieval, amb l'objectiu d'oferir “les claus” per interpretar l'art religiós, segons explica el director del museu, Josep Maria Riba.

A través de set àmbits (un per cada obra convidada), la mostra analitza aquestes claus: la creació, l'encarnació, l'eucaristia, la creu, la santedat, la paraula i la vida. També es pretén facilitar la comprensió de les obres en el seu context espiritual i funcional.

Les peces les han cedit els museus diocesans de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Solsona, Tortosa i Urgell. Es poden veure obres com ara el calze i la patena de Núria, la crismera del monestir de Sant Pere de Rodes i el sarcòfag de Santa Maria de Cervelló. L'exposició es podrà veure fins al 27 d'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.