cultura

música

Suite presenta a Girona el seu disc ‘Time & essence'

El segell gironí RGB ha publicat el primer disc del grup de Santpedor, que actua avui a Strenes

Els Jardins de la Mercè també rep Laia Vehí i Nuri Total

En un moment en què la gran majoria de grups joves aposten decididament pel català com a llengua per escriure les seves cançons, des de Santpedor arriba l'excepció: el grup de pop-rock Suite ha triat l'anglès per compondre les 11 cançons –més dos temes extres– del seu primer disc, Time & essence, editat pel segell gironí RGB Suports. Suite presentarà avui a les 6 de la tarda el seu debut en un dels concerts gratuïts programats pel festival Strenes al bar i restaurant Els Jardins de la Mercè, de Girona. També dins la secció Descobertes de Strenes, hi actuaran tot seguit les cantants Luthea Salom (19 h), Laia Vehí (20 h) i Nuri Total (21 h).

“Des de molt joves sempre ens ha agradat molt la música en anglès i creiem que, a la llarga, cantar en anglès ens pot beneficiar, per tenir més difusió”, expliquen els components de Suite, que van formar el grup a principis del 2008 quan tenien entre 16 i 18 anys. Són Xusmi (veu i guitarra), Uri (bateria), Paul (veu i guitarra) i Valen (baix). Prèviament al disc, havien publicat una maqueta, What can I dream today? (2009). Al cap de poc temps van aconseguir que un tema seu fons triat com a sintonia oficial de la lliga espanyola d'handbol i també van posar música al primer videojoc d'aquest esport a l'Estat espanyol. La carrera “esportiva” de Suite es completa amb la seva actuació al Camp Nou dins les celebracions de la lliga 2010/2011 del Barça. Aclareixen que no tenen cap connexió amb el santpedorenc Pep Guardiola.

Suite presenta un repertori equilibrat: “Tenim cançons rockeres i d'altres més tranquil·les, gairebé repartides al 50%, però sempre intentem començar i acabar els concerts amb molta energia.” Suite no vol ser “un grup adolescent per a adolescents”. “Tractem temes molt diversos i volem arribar a tot tipus de públic.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA