cultura

Lletres del sud

Arranquen a Móra d'Ebre la Fira del Llibre Ebrenc i la mostra Litterarum, amb més de 600 llibres d'autor o temàtica ebrenca i tretze espectacles teatrals

Dos espectacles arriben al Litterarum en estrena: ‘Obra mestra' i ‘Plors i violes de l'Ebre'

Més de 600 llibres escrits per autors ebrencs o que tracten temàtiques relacionades amb el territori. Més de 25 escriptors que hi participen activament, presentant la seva obra i debatent amb el públic. I tretze espectacles teatrals basats en textos literaris escrits en llengua catalana. Tot això es pot veure des d'ahir fins diumenge a Móra d'Ebre, la ciutat que fa deu anys va decidir prendre les regnes de la promoció de la literatura del sud del país organitzant la Fira del Llibre Ebrenc. Una cita que, segons el seu director, Albert Pujol, “ha complert a bastament els objectius fixats en aquella primera edició”. Com a novetat, en aquesta edició s'ha muntat una vela, a la plaça de la Cultura, on es poden trobar els títols que es presenten enguany i que esdevé un punt de trobada de totes les persones que produeixen, editen, promocionen, venen o llegeixen llibres fets per autors o entitats de l'Ebre.

Paral·lelament a la fira també va arrencar Litterarum, una mostra d'espectacles que tenen com a eix central la literatura escrita en llengua catalana. Dels tretze muntatges que es presentaran en aquesta edició, n'hi ha dos que arriben avui a la capital de la Ribera d'Ebre en estrena: Obra mestra, de la companyia Tresatre, que es basa en textos de Joanot Martorell, Àngel Guimerà i Emili Teixidor, i Plors i violes de l'Ebre, d'Albert i la Banda dels 13, amb textos de Yannick Garcia. Pujol va destacar que enguany s'han hagut de programar vuit espectacles menys, “però això no resta, perquè enguany hi ha més programadors que mai, una cinquantena”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.