Una mateixa pel·lícula es projecta en castellà a Reus i en català a l'Aleixar

La pel·lícula Crepuscle es projectarà divendres a l'Aleixar doblada al català i avui a Reus, en castellà (i amb el títol de Crepúsculo). Aquest és un exemple que ha posat la Candidatura d'Unitat Popular de Reus (CUP) per mostrar la seva «indignació» per la programació de pel·lícules escollides per al cicle Cinema a La Palma de Reus, que «té poc en compte el cinema produït als Països Catalans o doblat al català».

La CUP, a través d'un comunicat, ha criticat la programació del cicle Cinema a La Palma, que troba incongruent: «Mentre des del sector públic i privat es vol impulsar el cinema fet a casa nostra i el doblatge de les pel·lícules dels circuits comercials en la nostra llengua amb la creació de l'Acadèmia del Cinema Català o el programa de la Generalitat Cinema en català, és paradoxal que la programació cinematogràfica d'aquest cicle local estigui protagonitzada per pel·lícules produïdes en altres països i que la meitat es projectin en llengua castellana.» En contraposició a la programació organitzada per l'Ajuntament de Reus, la CUP posa com a exemple el cicle de cinema en català que, coordinat pel Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus, projecta enguany 11 títols cinematogràfics en català en 14 poblacions diferents del Baix Camp. Per aquesta raó, la CUP demana, entre altres coses, a l'Ajuntament de Reus que, de cara a les pròximes edicions d'aquest cicle i a l'hora de programar d'altres projeccions de pel·lícules, «tingui en compte els criteris esmentats de pel·lícules produïdes als Països Catalans o de foranes doblades a la nostra llengua». I també li demana que participi en iniciatives com el Cicle de cinema en català promogut pel Consorci per a la Normalització Lingüística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA