cultura

“Cap decisió” sobre com es finançarà l'audiovisual

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va afirmar ahir que estan estudiant tots els sistemes de finançament que s'estan aplicant a nivell internacional i, sobretot, a nivell europeu, pel cinema i el sector cultural en general. En aquest sentit, va confirmar en declaracions recollides per ACN que, entre altres fórmules, estan estudiant aplicar una taxa per a la connexió a internet, però va reiterar que no hi ha “cap decisió presa” i que es farà públic “no quan sigui una hipòtesi, sinó una realitat”.

Mascarell responia així a les declaracions d'Isona Passola, que abans-d'ahir va afirmar que Cultura prepara una taxa sobre TV3 d'entre 6 i 10 euros per família per finançar el sector audiovisual. Ramon Colom, president de PROA, la federació que aplega les diferents associacions de productors, va parlar a El Punt Avui en termes similars al conseller: “Nosaltres hem proposat a la conselleria de Cultura el cèntim audiovisual, que a França pren forma de 17 maneres diferents de recollir diners per a l'audiovisual, i hi ha el model alemany, que fa pagar per qualsevol connexió, als consumidors i les companyies”. Colom diu que “hi ha diferents opcions, i tot això s'ha d'estudiar jurídicament; no hi ha cap decisió presa”, i opina que “no té massa sentit esbombar-ho ara”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic