cultura

música

Acústica genera 276 llocs de treball i 2,2 milions en el PIB

El festival figuerenc va presentar ahir un estudi en què es mesura l'impacte econòmic que representa

El Festival Acústica de Figueres ja ha arribat a onze edicions i fa temps que s'ha consolidat com un dels esdeveniments culturals més importants i amb més convocatòria de públic de Catalunya. La seva aposta clara pels artistes catalans, tant els consolidats com els emergents, és un referent per a altres programacions musicals del país. Sense anar gaire lluny, en l'última edició va aconseguir aplegar durant cinc dies més de 60.000 espectadors.

Per aquest motiu, el festival ha volgut mesurar l'impacte econòmic que genera, mitjançant un estudi realitzat per Sòcol Tecnologia Social, empresa adscrita al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona. Segons aquest estudi, que es va presentar públicament ahir, la despesa de l'assistent a l'Acústica és de 40 euros, que principalment es destinen al sector de l'hostaleria i l'hoteler. Es calcula que la despesa total que es fa i queda a la ciutat de Figueres és d'1,4 milions d'euros. Això significa que per cada euro que aporta l'Ajuntament de Figueres, la ciutat té un retorn d'almenys 8,3 euros.

El mateix informe assenyala que el festival empordanès ha contribuït a la generació de 2,2 milions d'euros del PIB de Catalunya. Aquesta generació de riquesa suposa el 0,25% del PIB de Figueres.

Creixement sostingut

Des de l'any 2006, la capacitat de generar recursos propis fa que el finançament privat sigui cada cop més significatiu que les ajudes públiques, tot i que es tracta d'un festival en què el 90% dels concerts programats són d'entrada gratuïta.

En l'edició de l'any passat, un 47% del finançament va provenir de l'administració, un 21% va correspondre al patrocini privat, i un 32% era procedent dels recursos propis del festival.

1,4
milions d'euros és la despesa total que genera el festival i que es queda a la ciutat de Figueres.
2.907
pernoctacions durant els dies del festival suposen una ocupació hotelera del 76% de mitjana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.