cultura

la crònica

Molt més que un anunci publicitari

Un any més, l'Escala s'ha omplert de música aquest estiu de la mà del Festival Portalblau. Els Catarres, La Porta dels Somnis, Pau Alabajos i Blaumut són alguns dels noms que ja han passat per una cita a la qual dimarts arribaven The Mamzelles. El trio de noies, juntament amb la seva banda de músics, hi van portar tot el seu univers característic amb un concert ple d'humor i d'allò més teatral.

L'escenari de la Mar d'en Manassa era immillorable, amb el grup d'esquenes al mar i les roques més properes a la costa il·luminades. Un indret idíl·lic on la disbauxa de The Mamzelles podia desenvolupar-se en totes les seves facetes. Les cançons del seu primer i únic disc, Que se desnude otra, s'anaven alternant entremig de llargues converses, sempre amb un toc humorístic i irreverent. El fil argumental era convertir el concert en una cita solidària en suport a les meduses, un espectacle perfectament adaptat a l'espai on es representava.

Com ja és habitual en els concerts de la banda, Save me va ser la cançó que va donar el tret de sortida a una hora i mitja en què el públic es convertiria en el gran aliat del grup. La interacció era constant i més d'una vegada Paula Màlia, Paula Ribó i Bàrbara Mistanza van deixar l'escenari per acostar-se als espectadors i fer-los partícips de forma directa. Ja deixada enrere l'etapa d'Envàs on vas?, The Mamzelles van poder demostrar que són molt més que un anunci publicitari i, fent dots de la seva gran qualitat d'actrius –de fet, totes tres es van conèixer a l'Institut del Teatre–, van saber posar-se el públic a la butxaca. L'espai no estava ple, però els assistents van mostrar en tot moment la seva complicitat amb el trio, deixant-se anar a poc a poc a mesura que anaven entrant dins del joc que se'ls proposava des de l'escenari.

No van faltar les grans cançons del disc, com ara Fucking vagina i Generació tofu, però l'èxtasi va arribar en els bisos, amb la repetició de Save me. Una energia desbordant i el públic ballant pràcticament sobre el mateix escenari van servir per tancar un concert que no va deixar indiferent ningú però que va convèncer pràcticament tots els assistents o, com a mínim, això mostrava la llarga ovació final cap al grup. El festival continua demà al mateix escenari amb Marina Rossell versionant Moustaki.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid