cultura

Hollywood ‘low cost'

Els alumnes de l'escola FX Animation de Barcelona realitzaran els efectes especials del film

Space Command és el títol d'un projecte cinematogràfic de nissaga espacial protagonitzada per diverses famílies al llarg de varies generacions. La idea ve de Hollywood i és de Marc Scott Zicree (Santa Monica, Califòrnia, 1955), que serà director i productor del projecte. Zicree és escriptor i ha treballat com a guionista de les sèries de l'univers Star Trek The Next Generation i Deep Space Nine, la sèrie Divendres 13 o els nous capítols de La dimensió desconeguda. La idea que té Zicree és realitzar sis pel·lícules cinematogràfiques, però fetes sense parar, com si es tractés d'una sèrie per a televisió.

Aquest somni de Zicree ja s'ha endegat. Però no a la manera de Hollywood, sinó a l'estil modern: aconseguint finançament a través del micromecenatge; és a dir, el sistema en què els aficionats que creuen en el projecte fan aportacions a canvi de compensacions de diferent mena. També poden afegir-s'hi petits inversors.

Zigree, després de parlar amb els seus col·legues de rodatge per buscar complicitats, va llançar el seu projecte en una de les plataformes de micromecenatge per aconseguir 75.000 dòlars. Però l'expectativa va ser superada per triplicat i va aplegar 221.267 dòlars. “Una quantitat amb què, per a un estudi de Hollywood, no n'hi hauria ni per fer un dinar amb l'equip, però que amb el nostre plantejament dóna per començar a treballar”, va dir Zicree en la seva recent estada a Catalunya, on va visitar Barcelona per tenir contacte amb l'escola d'efectes especials FX Animation Barcelona 3D School, els professors i alumnes de la qual seran els encarregats de la realització dels efectes especials de Space Command.

Aquesta serà una de les línies que permetran tirar endavant: treballar molt els efectes especials i fer-ho des del treball global. “Es tracta d'una producció de Hollywood, però feta des de tot el món.” La tria d'FX Animation la va fer gràcies a Rob Powers, supervisor dels efectes especials de Tintín de Spielberg i d'Avatar de Cameron, a la Comic-con de San Diego –la més gran trobada de còmic i cinema fantàstic del món. El resultat li va semblar de força qualitat i els va fitxar per al seu projecte, en què comparteix lideratge amb un pioner del cinema digital i especialista en la realització de videoclips de música heavy, Neil Johnson, i el supervisor d'efectes especials Geoff Mark.

Els seus contactes amb el món de les sèries l'han fet fitxar també actors que coneixent de prop el món de la ciència-ficció i el del treball per capítols, que marca un ritme ràpid.

Preveient que la pel·lícula no trobi distribuïdora, Zicree apel·la als temps moderns: “Hi ha el mercat del DVD, del Blue-ray, les descàrregues d'internet... Actualment, hi moltes formes per arribar al públic.” El to de la sèrie pretén ser el del classicisme de la ciència-ficció, amb component humà, però tractat amb mitjans de darrera generació. “Treballar així em permet sentir-me lliure i fer les coses amb el cor, cosa que no sempre passa a Hollywood.”

A finals d'any està prevista la publicació a Norma Editorial del llibre Gabinete de curiosidades que Zicree ha escrit amb Guilermo del Toro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic