cultura

‘Ignasi M.', de Toronto a casa

El film de Ventura Pons inaugurarà el dia 17 el Festival de Cinema Gai i Lèsbic

La gent viu amb moltes pors, però hi ha moltes maneres d'evadir-les”, sosté Ignasi Millet al documental Ignasi M. Després de l'estrena internacional al Festival de Toronto, el film de Ventura Pons inaugura el 17 d'octubre vinent el Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona, la qual cosa significarà la seva estrena europea abans de recórrer molts altres festivals.

Pons va afirmar ahir que la cita del dia 17 li fa molta il·lusió: “Volia fer l'estrena europea a la meva ciutat; sempre he intentat ajudar el festival gai i, a més, em feia il·lusió que fos a la Filmoteca.” “Fa 28 anys que conec l'Ignasi, i vaig veure que tenia una pel·lícula”, recorda el director, que remarca de l'Ignasi que “explica les coses d'una manera molt punyent, amb molta valentia i sentit de l'humor”. Millet, museòleg de prestigi internacional, homosexual i seropositiu, també va dir ahir que està molt agraït perquè poder fer aquesta pel·lícula en un moment en què, segons ell mateix, la seva vida s'ensorra, “ha estat com una teràpia”. “Ja que m'ha ajudat a mi, pot ajudar altra gent que viu situacions semblants”, va dir.

El 13è Festival de Cinema Gai i Lèsbic ofereix a la Filmoteca dotze sessions, quatre de les quals són curts. Aquest any ha programat 45 films de 22 països diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.