cultura

La comissió del 600 aniversari de la trobada entre el Papa Luna, Sant Vicent Ferrer i Ferran d'Antequera es reuneix a Morella

“Converses de Morella” serà la imatge que servirà per a promocionar aquest esdeveniment durant l'any 2014

Després de la seua constitució el passat mes de juliol, la comissió organitzadora de la commemoració del 600 aniversari de la trobada entre el Papa Luna, Sant Vicent Ferrer i Ferran d'Antequera, es va reunir, ahir a la tarda, al Saló de Plens de l'Ajuntament de Morella. Aquesta comissió, que celebrarà reunions mensuals, treballa de cara a l'organització d'aquesta important commemoració per a la ciutat dels Ports.

L'encontre, va servir per a l'elecció de la imatge que s'utilitzarà per promocionar aquesta trobada, un logo on es representa la silueta de Morella i les tres testes coronades que representen els tres símbols. Aquesta imatge, s'ha volgut acompanyar amb el lema “Converses de Morella”, un nom que reflecteix lo que va ser aquesta trobada i lo que es vol que sigue 600 anys després. Sobre aquesta qüestió, es continua treballant en la creació d'una secció a la web i en la promoció de totes les activitats que es realitzaran durant l'any que ve.

El següents dels punts, tractava precisament sobre el calendari d'activitats de l'any 2014. Un calendari, que ja es va perfilant amb actes tradicionals que es celebren tots els anys i amb d'altres d'especials degut a aquest encontre. Recuperacions d'obres teatrals, activitats escolars, menús gastronòmics, rutes turístiques, etc, son algunes de les activitats interessants per a veïns i visitants que tindran lloc a Morella durant el proper any. Està previst, que la presentació d'aquest calendari tingue lloc durant l'acte institucional del dia de la festivitat de Sant Julià, 7 de gener.

L'objectiu d'aquesta comissió és aprofitar aquesta efemèride per realitzar activitats culturals i dinamitzar turísticament la localitat. Aquesta trobada va ser el final del Cisma d'Occident, en el què va arribar a haver fins a tres Papes diferents. Els parlaments van durar cinquanta dies sense resultats. El rei i Sant Vicent Ferrer, en un sermó a Perpinyà, es van apartar de l'obediència de l'aragonès, que es va quedar aïllat a Peníscola fins a la mort.

A Morella hi ha una creu de terme que recorda aquest fet històric tan important. Aquesta és de pedra i es pot visitar a la sala gòtica del Consell que es troba a l'Ajuntament de Morella. A més, a l'exterior del portal de Sant Miquel hi ha una rèplica de la mateixa, que dóna la benvinguda als veïns i visitants que arriben a la localitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona