Cinema Estrena

cicle

B.S

Mirades sense prejudicis a l'islam

Fer un viatge per un món oníric de poesia, perfums i melodies que evoquen l'islam i la seva essència espiritual, o bé conèixer la música, el moviment i el gest del practicant sufí a través d'un documental poètic. Això és el que ofereixen les dues propostes que encara es poden gaudir, avui i demà, en el cicle Visions de l'islam, una activitat paral·lela d'un congrés que organitza la Universitat de Barcelona, sota el títol de Viure l'islam al sud d'Europa. Es tracta d'un projecte amb el qual, segons els organitzadors, es vol “donar visibilitat a l'islam i establir ponts de diàleg, dues importants prioritats que tenim plantejades les societats europees d'avui en dia”.

El cicle Visions de l'islam porta als cinemes Girona de Barcelona quatre visions entorn d'una de les realitats més mal compreses per l'Europa del segle XXI. Avui és el torn de Burruezo & Nur Camerata, que presenten un concert sota el títol d'El murmuri de la font del meu harem. El cantant i guitarrista Pedro Burruezo, fundador del grup Claustrofobia als anys vuitanta, acompanyat de Maia Kanaan i Muhammad Yusuf Mayans, ens ofereixen un repertori cantat en català, castellà modern i antic i àrab clàssic, amb versos inspirats en poetes místics del món islàmic sufí com ara Ibn Al-Arabi de Múrcia, Kabir, Rumi i Al-Ghazali, entre d'altres.

Demà és el torn de la projecció i posterior col·loqui d'Un cosmos que danza, un documental en to poètic sobre la música, el moviment i el gest de l'artista sufí, que entén que el seu art esdevé veu i expressió d'una creació que el transcendeix. Dirigit per Jacobo Sucari, inclou concerts en directe i aportacions d'especialistes sobre el sufisme. La intenció dels promotors és que el cicle Visions de l'islam es converteixi en l'embrió d'un futur festival de cinema islàmic de Barcelona.

Visions de l'islam
Lloc: cinemes Girona (Barcelona) Hora: 21.30 Sessions: concert de Burruezo & Nur Camerata (avui) i projecció del documental Un cosmos que danza i col·loqui posterior (demà)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles