cultura

Ajuts del govern per digitalitzar cinemes

Els Image Laboratories de l'Hospitalet de Llobregat continuen fent pel·lícules en 35 mm, a vegades amb tiratges d'un centenar de còpies d'un mateix títol, contràriament al que es va afirmar en un reportatge sobre la digitalització de les sales fet en aquestes pàgines. Es tracta, de fet, de l'únic laboratori de tot l'Estat que encara en fa.

“Mentre no es digitalitzin totes les sales, continuarem fent-ne”, va explicar a aquest diari Víctor Martos, tècnic del laboratori que treballa de colorista. A part dels exhibidors, també treballen per a iniciatives com el Phenomena o per a filmoteques. “Estan assassinant el cinema en 35 mm, però encara hi ha vida, i en tindrà tanta com li vulguem donar”, diu Martos.

Ajuts públics

D'altra banda, fonts de la conselleria de Cultura van voler precisar que, contràriament al que s'afirma en el mateix reportatge, sí que hi ha ajuts públics a la digitalització de les sales. El govern va aprovar el 23 de desembre passat el pla de digitalització, que preveu una línia d'ajuts per a l'adquisició d'equips digitals i una altra de préstecs per a cinemes amb més capacitat d'inversió.

Segons la conselleria de Cultura, més del 52% dels cinemes a Catalunya utilitzen encara el sistema analògic i 14 comarques no tenen sales digitalitzades. L'objectiu del govern és garantir l'oferta d'exhibició de pel·lícules en el conjunt del país.

Un dels problemes de la digitalització és que perillen molts cinemes d'una sola sala en zones amb poca oferta cinematogràfica. En aquests casos, el departament de Cultura facilita als exhibidors ajuts de 20.000 euros per a l'adquisició d'un equip digital, destinats als “cinemes amb una sola sala o a multicinemes amb quatres sales com a màxim, de municipis de menys de 100.000 habitants, que facin un mínim de 300 sessions a l'any i que estiguin a més de 30 quilòmetres d'un altre cinema digital.”

D'altra banda, el Departament de Cultura, conjuntament amb l'Institut Català de Finances, ofereix una línia de préstecs de 20 milions d'euros, a la qual ja s'hi han afegit nou empreses i quatre ajuntaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia