Teatre

agenda d'autor / j.b

Dansar, una experiència
La desena edició del festival Dansat! torna al mes d'abril, als voltants de Setmana Santa, amb la voluntat d'elaborar un cartell atractiu i completar-lo amb activitats paral·leles com ara tallers per a professionals i no professionals i una exposició d'una activitat de dansa social. El cartell és eclèctic. Si dimecres va ser el torn de la companyia Losdedade, formada per Marta Etura i Chevi Muraday (Return) i ahir es va donar veu als ballarins de l'Institut del Teatre, avui es barreja tradició i modernitat, amb Tanttaka/Kukai i els versos de Joseba Sarrionandiaen. Demà hi haurà la proposta més radical, que busca els límits de la contemporània amb l'andalús Guillermo Weickert (Material inflamable), un solo que reflexionarà sobre el paper del ballarí, l'espectador i el propi cos com a eina de treball. Diumenge es tanca amb una proposta de dansa familiar de Nats Nus: Minimón, on la Lua, la seva protagonista, remenarà calaixos i armaris de l'habitació dels nens per a descobrir-hi histories amagades.
DAnsat!, desena edició
Sant Andreu Teatre
Coordinador: Thomas Noone
Lloc i dies: Al Sant Andreu Teatre (SAT!), fins diumenge.
Antologia femenina a escena
Com elles és una antologia viva sobre l'obra d'algunes de les millors poetes internacionals des de principis del segle XX. Les encarregades de reivindicar aquests clàssics universals seran la poeta Mireia Vidal-Conte, l'autora de la tria de poemes, i Odile Arqué, una poeta i cantant que recorda haver començat a cantar sota els llençols, de petita. Comptaran, a més, amb la col·laboració especial de Marc Romera, premi Carles Riba 2013.
COM ELLEs
Martín Piñol
Lloc i dia: A La Seca, fins al 4 de maig.
Música viscuda en el temps
Carmela Lili Amanda abandonen les tonades i les lletres per a les quals foren concebudes i es fan de carn i ossos en un espectacle teatral de creació que pretén fer un viatge musical cap a les vides d'unes dones que van néixer i morir amb el segle XX, però que van aconseguir engendrar els valors de llibertat dels quals, a voltes, som irresponsables hereves i hereus. Carmela Lili Amanda és la història de tres dones que potser només en són una, que de fet en són moltes. L'espectacle, estrenat la temporada 2011/12, va tenir molt bona rebuda a Barcelona i va aconseguir girar per Catalunya.
CARMELA LILI AMANDA
Magda Puyo i Marc Chornet
Direcció: Marc Chornet
Intèrprets: Isabel Soriano, Noèlia Pérez i Rosa Serra / Neus Pàmies
Lloc i dia: A la Sala Atrium, fins a l'11 de maig.
L'adn: 1a mostra de dramatúrgia llatinoamericana a barcelona
Teatro Latino
La plataforma Teatro Latino dóna a conèixer dramatúrgia contemporània llatinoamericana amb lectures escèniques i debats. El cicle, que va arrencar per Sant Jordi, inclou textos d'autors de Colòmbia, el Brasil, Mèxic i l'Argentina. L'objectiu és construir un pont entre el teatre català i el de l'altra banda de l'Atlàntic.
Lloc i dies: cada dimecres, fins al 14 de maig, a l'Atic22 del Tantarantana


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia