cultura

La música emergent es troba a Vila-seca

Una cinquantena de grups participaran en la Fira de Música al Carrer, els dies 16 i 17

Fins a 900 grups de música catalans i de fora s'han presentat enguany per poder participar en la Fira de Música al Carrer de Vila-seca (FiM), un mostra de la música emergent que dóna a conèixer “l'avantguarda musical a Catalunya”, segons el seu director artístic, Kike Bela. D'aquests, se n'han seleccionat 46, que els dies 16 i 17 de maig actuaran en la que serà la quinzena edició de la fira. En els vuit escenaris repartits per Vila-seca hi actuaran, sobretot, grups emergents i nous talents, però també alguns noms grans de la cançó catalana, com ara Pau Riba i Pascal Comelade, els quals, “tot i tenir una trajectòria llarguíssima, encara estan fent innovació i són un referent per als músics que ara emergeixen”, segons Bela.

La nova escena catalana estarà representada per grups com Desert, que mescla l'electrònica i el pop personal; la cantautora Joana Serrat, Falciots Ninja (una nova banda amb membres de Very Pomelo i Mine!), Pantaleó, Xebi SF, Coriolà, El Último Vecino i Xiu Xiu Plàstic. El cartell també inclou propostes festives i concerts populars, que oferiran grups com ara Joan Colomo & La Radiofórmula, que han dissenyat un concert exclusiu per a la fira; la banda de rock Flamingo Tours i les propostes de rumba de Calvari, AiMarai i La Banda del Panda, entre altres. En l'apartat de músiques del món i folk destaca la participació dels madrilenys Canteca de Macao i de Banjim Banjam, el projecte individual d'un dels membres de Dusminguet. I, com a propostes més alternatives, les de Xenia Rubinos, La Banda Municipal del Polo Norte, els mallorquins Da Souza i els tarragonins Harrison Ford Fiesta.

La fira vila-secana “és l'esdeveniment musical professional d'arreu de l'Estat que rep més propostes i això és un indicador de l'interès que tenen els grups per participar-hi”, va dir ahir el director artístic. Segurament perquè a la fira s'hi reuniran uns 300 programadors, mànagers, segells discogràfics, gestors culturals, tècnics de cultura i mitjans de comunicació que hi troben propostes per completar les seves programacions. I la previsió de l'organització és que la mostra musical atregui unes 25.000 persones a Vila-seca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia