Altres

Àngels Ortiz mostra la seva cara més elèctrica

La cantautora actuarà divendres al Teatre de Roses, amb una banda molt rockera, per estrenar ‘Àngels del zel'

L'avalen més de 1.000 actuacions

“Sóc una cantautora, però m'agrada el rock”, explica Àngels Ortiz, i aquesta dicotomia s'entén perfectament amb el seu tercer disc, Àngels del zel, que presentarà en format elèctric aquest divendres al Teatre de Roses (21 h), amb la seva nova banda. Hi haurà taquilla inversa: els assistents pagaran la voluntat al final del concert, que durarà poc més d'una hora, perquè a la cantautora rosinca li agraden les actuacions concentrades en què no falta ni sobra res. Serà temps més que suficient per tocar les deu cançons del nou disc, amb títols com ara Folls, Pàgines en blanc, Home i Blues pel meu pare, i alguna versió de Janis Joplin.

Després d'haver presentat Àngels del zel el 23 de març en el festival Barnasants, amb un concert acústic al Koitton Club de Barcelona, juntament amb el guitarrista Carles Garcia, aquest divendres Àngels Ortiz mostrarà la seva cara més rockera –“Jo ofereixo els dos formats als programadors”–, amb una banda que inclou Àngel Blàzquez (baix) i Miquel Alcón (bateria) –la base rítmica del disc– més dos guitarristes que no apareixen en els crèdits d'Àngels del zel: Àlvar Llauradó i Eduard Garcia, que va formar part d'Autodestrucció i que també va acompanyar la cantant Núria Fergó. Llauradó va ser component de Faristol, grup amb el qual també havia cantat Àngels Ortiz, que acumula prop de trenta anys d'experiència en el món de la música, més de 1.000 concerts i moltes hores com a docent. La cantant també comparteix amb els mateixos músics que l'acompanyaran divendres un altre projecte: un grup de versions de rock i blues, en què la inevitable Janis conviu amb AC/DC, John Lee Hooker, Jimi Hendrix i Dire Straits.

Enregistrat als estudis Soundclub de Salt i finançat en part amb una campanya de micromecenatge a través de Verkami, Àngels del zel apareix després d'Hores velles (1997) i La pell del violí (2006). El nou disc ja és a totes les botigues d'internet des del 18 de març passat i ja es pot adquirir també en CD als concerts, en una edició limitada que serà substituïda per l'oficial al juliol. El 5 d'agost, Àngels Ortiz també actuarà a la plaça del Teatre Municipal El Jardí de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA