Territori

Agenda d'autor / J.T

Torna la mostra Som Cinema, que es farà a Lleida

Després d'una aturada de quatre anys, que els organitzadors afirmen que ha estat en contra de la seva voluntat, torna la Mostra de Cinema i Audiovisual Català, Som Cinema. Serà la cinquena edició i dedicada al foment i la divulgació de la creativitat dels joves artistes i creadors joves catalans. Els promotors creuen que el prestigi i reconeixement de la producció cinematogràfica catalana fa encara més necessàries plataformes de foment per als joves talents, i Som Cinema vol ser l'altaveu dels treballs que surten de les escoles de cinema i dels estudis d'audiovisuals. Fins ara aquesta mostra se celebrava a Mollerussa, i la nova edició serà a Lleida, del 23 al 26 d'octubre.

Som Cinema tindrà dues seccions oficials, la de documental i la de curtmetratge, dotades amb premis de 1.000 euros i 500 euros. El període d'inscripció per al procés de selecció de les dues seccions competitives es tancarà el 31 de juliol. Pel que fa als llargmetratges, s'inclouran en una secció no competitiva, integrada per pel·lícules de producció majoritàriament catalana del període 2013-2014, pendents d'estrena a la ciutat de Lleida. Les projeccions es faran a l'Espai Funatic.

Nova temporada de la Llotja, amb catorze espectacles

La Llotja de Lleida ha iniciat la venda d'entrades per a la pròxima temporada d'aquest equipament escènic, en què destaca l'actuació d'Antonio Díaz, Mago Pop (26 de setembre); Moncho Borrajo amb Yo, Quevedo (28 de setembre); Tortell Poltrona amb Post clàssic (11 d'octubre); el musical La fuerza del destino, d'homenatge a Mecano (17 i 18 d'octubre); Berto Romero amb Sigue con nosotros (24 d'octubre); l'obra de teatre Prendre partit, amb Josep Maria Pou i Joel Joan (21 de novembre); el concert de Rosana en què presenta 8 lunas (23 de novembre), o Conversaciones con mamá, interpretada per María Galiana i Juan Echanove (21 de desembre). A aquestes actuacions cal sumar-hi òpera, dansa clàssica i moderna o el musical infantil del caragol Banyetes de Lleida.

‘Era Querimònia' ja torna a ser a la Val d'Aran

El document Era Querimònia ja torna a ser a la Val d'Aran després d'haver estat tres mesos al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, on s'ha restaurat i s'ha digitalitzat. Era Querimònia va ser lliurat pel rei Jaume II l'any 1313 als aranesos i recull determinats drets consuetudinaris acceptats o modificats pel monarca. El document tenia diverses anomalies; per exemple estava ressec, presentava arrugues i plecs, també taques de diversa naturalesa i restes de restauracions antigues.

Amb aquesta neteja i restauració es preserva el document que constata els drets històrics de la vall, i es conserva un element clau de la identitat aranesa, segons el Conselh Generau d'Aran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona