Música

mercat de música viva de vic

xavier castillón

Vic obre el curs amb una vintena d'estrenes

El Mercat de Música Viva de Vic celebra la seva 26a edició del 18 al 21 de setembre, com la cita obligada de les novetats

Raimundo Amador i Kepa Junkera hi portaran els seus últims treballs

El 26è Mercat de la Música Viva de Vic ha programat 59 concerts en 9 escenaris, durant 4 dies d'intensa activitat musical, que es complementen amb moltes actuacions als carrers i places de la capital osonenca, en un autèntic ambient d'enorme festa major. El que no veu la majoria del públic és el mercat pròpiament dit, el MVLab, en què uns 700 professionals –músics, mànagers, programadors, periodistes, etc.– participen en les activitats programades al recinte firal El Sucre, com ara les jornades professionals que debatran sobre la nova fisonomia del sector musical, amb la participació de les seves principals associacions a Catalunya i de més d'una quarantena de programadors de sales de tot Europa. Enguany també hi ha una nova activitat paral·lela: la Fira Music, dedicada als instruments musicals.

El sector musical no passa pels millors moments especialment aquí, en què l'acció combinada de la crisi i el 21% d'IVA ha estat devastadora, però Marc Lloret –codirector del MMVV amb el també músic Oriol Roca– pensa que el sector està reaccionant al tsunami amb inventiva: “Moltes empreses han caigut, però també n'hi ha moltes que s'han associat i fusionat per superar la crisi”. El MMVV continua obrint portes perquè els músics catalans puguin accedir a nous mercats com el francès i l'alemany i, sobretot, és el millor aparador per presentar les novetats musicals del curs, tant d'aquí –Mamzelles, Fundación Tony Manero, Pau Vallvé, Toni Xuclà, Ocellot, etc.–, com de fora –Raimundo Amador, Kepa Junkera, Marlango–, que sumen una vintena d'estrenes, sense oblidar els concerts multitudinaris a la plaça Major, amb Els Pets i Manel de caps de cartell.

26È MERCAT DE MÚSICA VIVA DE VIC (MMVV)
Del 18 al 21 de setembre
Web: www.mmvv.cat

adrià puntí

Adrià Puntí prepara el seu esperat retorn discogràfic, previst per als propers mesos, acompanyat pel seu millor grup, la Band Bang Bang, que formen Lluís Costa (guitarra elèctrica i cors), Pedrito Martínez (baix i contrabaix) i Dani Pujol (bateria, percussió i cors). El repertori combinarà alguns dels seus clàssics amb Umpah-Pah (1989-1996) i en solitari, amb cançons inèdites, algunes de les quals ja apareixen esbossades en el seu llibre Incompletament Puntí. Un Puntí en plena forma artística torna per quedar-se i per confirmar, a Vic, el seu bon moment.

marc parrot

Música Global publicarà el 23 de setembre Sortir per la finestra, el nou disc de Marc Parrot, que estrenarà en directe a Vic amb un fort contingut audiovisual. Dues dècades després del seu debut en solitari, Sólo para locos, Marc Parrot publica el vuitè disc d'estudi, amb un discurs musical que “es radicalitza i ens sorprèn amb nous matisos i textures imprevisibles”, avisen en el seu web.

ian sala

El rosinc Ian Sala, guanyador del 16é Concurs de cantautors d'Horta-Guinardó, es presenta com la nova revelació del folk català. Sala ha publicat recentment el seu primer disc, un EP de vuit cançons titulat simplement Debut, que inclou temes com ara Els macarrons de la iaia i Les calcetes ortopèdiques, molt ben defensats en directe només amb guitarra, harmònica i veu. Folk-country de pa de pagès.

roger mas i Benjamim Taubkin

Per inaugurar la 26a edició, el MMVV ha propiciat la trobada inèdita entre Roger Mas i el pianista brasiler Benjamin Taubkin. Inicialment, Mas havia de col·laborar amb el grup gal·lès Plu, però un accident ho va impedir. Taubkin apareix en els crèdits de més de 130 discos i és el promotor del Mercado Cultural da Bahia.

xavi lloses

El sempre inquiet i sorprenent Xavi Lloses, guanyador de l'últim Premi Puig-Porret al millor projecte de creació musical, presenta el resultat d'aquest guardó: Nautilus Lab (Orgue de bombolles) és alhora una instal·lació, un concert i un instrument d'aigua i llum, sense limitacions polifòniques, que es podrà visitar tots els dies del Mercat al Temple Romà de Vic, on Lloses també oferirà dos concerts el dissabte.

17 hippies

No són 17, però sí uns quants els components d'aquesta banda alemanya, fundada a Berlín el 1995 amb un esperit 100% bohemi i intercultural, traduït en un folk d'arrels múltiples que toquen amb instruments acústics i moltes ganes de festa. 17 Hippies formen part, juntament amb la pianista Johanna Borchert, de la delegació alemanya present aquest any al MMVV, molt interessats en el mercat germànic.

anna roig i l'ombre de ton chien

El grup català més afrancesat estrenarà a Vic el tercer disc, Un pas i neu i un pas (Satélite K), amb una col·lecció nova de cançons en català i en francès en què el quintet penedesenc torna a demostrar el seu eclecticisme i el seu bon gust, dins de les fronteres de la chanson, el pop sense etiquetes i la veu de l'Anna, que millora amb el temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA