Teatre

agenda d'autor / j.b

Un altre ‘Platònov' al Maldà
Pep Tosar ja va utilitzar Platònov, de Txékhov, per fer una sagnia a l'ecosistema cultural català. Ara és la companyia Ignífuga la que la versiona amb La norma de l'extinció. Després d'estrenar-la al Fringe de Madrid, arrenca temporada al Maldà. La jove companyia s'ha volgut fixar en els personatges més tendres de l'obra, que debaten entre la diversió i la responsabilitat. Platònov és una obra de joventut del mateix Txékhov i ja s'hi insinua l'essència dels temes i els personatges que anirà desenvolupant al llarg de la seva prolífica carrera.
LA NORMA DE L'EXTINCIÓ
Ignífuga
Direcció i adaptació: Pau Masaló
Intèrprets: Cristina Arenas, Eduard Autonell, Marina Congost, Toni Guillemat, Aleix Melé, Júlia Rodón, Gerard Nel·lo, Pau Masaló
Lloc i dies: Al Círcol Maldà, fins al 5 d'octubre
Tradició del teatre popular
El Departament de Filologia Catalana de la URV i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat convoquen per la setmana vinent el II Congrés de Balls Parlats. El primer es va fer el 1990 sota la presidència de Jaume Vidal Alcover, i va servir per posar sobre la taula aquest gènere del teatre popular tan viu a Catalunya i internacional. Ara, en ocasió del 500 aniversari del ball parlat més antic de Tarragona, el de Dames i Vells, documentat ja en una entrada arquebisbal de 1514, la convocatòria adquireix dimensió internacional i es donaran a conèixer mostres d'Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica. Els balls parlats combinen evolucions coreogràfiques elementals, dansades al compàs de músiques rudimentàries, amb parlaments dialogats i en vers, cantats o recitats, de transmissió fonamentalment oral.
II Congrés Internacional de Balls Parlats
Dept. Filologia Catalana URV
Paraula: Joan Berlanga
Música: Albert Flores
Lloc i dia: Del 24 al 26 de setembre a l'Aula Magna del Campus Catalunya. Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona.
La victòria de la condició humana
David Lodge fa una adaptació personal de Pensaments secrets: un professor, de mentalitat científica, s'enfronta a una alumna, escriptora, que defensa l'existència d'un cert esperit en la persona. La topada dialèctica durarà tot el curs i, tot i que no sembla que hagin de modificar les seves creences, sucumbeixen a una relació personal que s'intueix traumàtica (perquè ell és pare de dos criatures i marit) i ella és vídua (que no vol oblidar el seu home). L'obra suposa el debut de Lluís Soler com a director. El repte ve donat per les 23 localitzacions i per la consistència dels personatges.
PENSAMENTS SECRETS
David Lodge
Direcció: Lluís Soler
Intèrprets: Àlex Casanovas i Mercè Pons
Lloc i dies: A la Sala Muntaner, fins al 26 d'octubre
Presentació Festival TNT
Recomana
Recomana, Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques, desgrana les principals línies del festival TNT, que se celebra del 25 al 28 de setembre a Terrassa. A les sessions hi assistirà el director del festival, Pep Pla, i també alguns artistes convidats, com ara l'Agrupación Sr. Serrano i David Espinosa.
Lloc i dia: A l'Antic Teatre. 22 de setembre, 20 h
Lloc i dia: Al Teatre Alegria de Terrassa. 24 de setembre (20 h)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà