Opinió

ferran aisa

Un oasi de les lletres catalanes

Estem d'enhorabona perquè Cultura ha sobreviscut a tot de crisis i de temps difícils fins convertir-se en un indispensable suplement de les lletres catalanes. Dels vint-i-cinc anys del suplement Cultura, que coordina David Castillo amb l'estimable ajuda de Lluís Llort, fa que hi col·laboro dotze anys. Però la meva entrada a les pàgines de Cultura és de l'any 2000. quan vaig publicar Una història de Barcelona, l'Ateneu Enciclopèdic Popular, 1902-1999, que va obtenir el premi Ciutat de Barcelona d'història d'aquell any, amb articles de Toni Segura, Jesús Lizano, Víctor Alba i David Castillo.

Novament vaig tornar a les pàgines de Cultura el 2002, amb l'aparició de Joan Salvat-Papasseit, l'home entusiasta, amb articles de David Castillo i Melcior Mateu.

Aquell mateix any 2002 començava a col·laborar habitualment al suplement cultural de l'Avui amb una ressenya del llibre Els col·lectivitzadors, de Víctor Alba.

Des d'aleshores i fins al 2011 hi vaig publicar 135 articles, el darrer dels quals era una ressenya del llibre de Xavier Montanyà Nigèria, l'or negre de la mort, que sortí en l'últim Cultura de l'Avui.

Una tornada amb molta il·lusió

Convocat per David Castillo per col·laborar en la nova etapa de Cultura, ja d'El Punt Avui, vaig tornar a les pàgines del suplement el febrer del 2012 amb una ressenya del llibre de poemes La casa dels avis, de Jordi Pàmias. I actualment continuo participant amb els meus escrits a les pàgines de Cultura, un veritable oasi de les lletres catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.