Llibres

ciència

David Bueno i Torrens

La natura a la butxaca

Catalunya posseeix una natura excepcionalment diversa, fruit de la convergència del clima mediterrani amb una geografia i una orografia complexes, que van de les planes interiors a la costa, amb serralades i valls que tenen vessants humits en un cantó i assolellats a l'altre, tot solcat per rius i torrenteres, amb moltes zones de contacte que generen ambients específics i dinàmics. Per ajudar-nos a gaudir de tota la bellesa botànica que sorgeix d'aquest trencaclosques climàtic i geològic, Cossetània acaba de reeditar, juntament amb les editorials Alpina i Pòrtic, una sèrie de guies –Miniguies Natura– publicades originàriament l'any 2000: Arbres de Catalunya, Flors dels Pirineus i Guia pràctica del boletaire, de Ramon Pascual, i Plantes medicinals i Fruits i plantes silvestres comestibles, de Núria Duran. Pascual i Duran són uns reconeguts naturalistes, autors d'un nombre considerable de llibres.

Totes han estat editades en un format petit molt manejable, atractiu i econòmic, i tenen una estructura similar, amb fitxes específiques per a cadascuna de les espècies botàniques i micològiques, que inclouen una breu descripció amb les seves principals característiques identificatives i una bona fotografia a tot color. Precedint aquestes fitxes hi ha una breu introducció, que permet situar el lector en el context adequat, i les de Duran inclouen també una taula amb les equivalències dels noms populars en català, castellà i francès.

Unes guies on no hi ha ni un sol mot innecessari, una eina de consulta bàsica que hom pot portar còmodament a la butxaca i consultar per conèixer millor el món natural mentre en gaudeix en rigorós directe.

Miniguies natura
Diversos autors
Editorials: Alpina / Cossetània / Pòrtic Granollers / Valls / Barcelona, 2014 Pàgines: 63 Preu: 6,60 / 7,50 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses
homenatge

Teresa Rovira i el centenari de la ‘Revista de Catalunya’

Barcelona
música

Pat Metheny i Kamasi Washington, al Festival de Jazz de Barcelona

barcelona
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA