cultura

Figueres rectifica i ara vol director al Museu Empordà

El regidor de Cultura va dir que prescindia del càrrec perquè la llei no permet contractar personal

Ara diu que es farà una promoció interna o un concurs públic el 2015 per substituir la directora

El Museu de l'Empordà sí que tindrà un nou director a partir de 2015, després que l'ajuntament hagi decidit prescindir de la directora actual, Anna Capella, a partir de gener de l'any que ve. El regidor de Cultura de Figueres, Josep Maria Godoy, ha rectificat les seves declaracions inicials en què va assegurar que amb els canvis que l'ajuntament preveu al museu es prescindia del càrrec i que seria l'àrea de Cultura de l'Ajuntament qui assumiria directament la gestió del museu perquè la llei actual no els permet contractar personal. Ara, però, el regidor diu que en vistes a 2015 sí que es buscarà un nou director i que la vacant serà temporal.

En aquest sentit, Josep Maria Godoy ha explicat a aquest diari que, de fet, la llei de museus de Catalunya els hi obliga a tenir el càrrec. “La llei és clara. Qualsevol museu ha de tenir director”, reconeix. El regidor ha explicat també quina és la previsió d'aquesta substitució: “Quan s'hagi fet la dissolució del consorci, el 31 desembre, la plaça de la directora se suprimirà i quan s'hagi activat de nou el funcionament del museu, el consell assessor que es crearà determinarà quin procediment es fa per escollir nou director o directora”. Això sí, diu Godoy que és “lògic” que un “lapse de temps el museu estarà sense director”. Pel que fa a la impossibilitat de contractar a la qual havia fet referència la setmana passada, Godoy diu que actualment la llei no ho permet però que esperen que el 2015 ja es pugui contractar. Si és així, es farà un concurs públic per escollir nou director, però també es podria fer per una promoció interna dins l'ajuntament.

LA FRASE

Hem de nomenar nou director. És un requisit indispensable per a un museu. La llei de museus és clara
Josep Maria Godoy
regidor de cultura de l'ajuntament de figueres

LA DATA

31.12.2014
és la data
en què el consorci que actualment gestiona el museu es dissoldrà i passarà a gestionar-lo l'ajuntament

Més suports a la direcció actual

Continuen les reaccions del món cultural davant l'anunci de l'ajuntament de Figueres de dissoldre el consorci que gestiona actualment el Museu de l'Empordà, prescindir de la directora, Anna Capella, i de redefinir el projecte museístic. Des que es va fer públic el canvi de rumb que vol tirar endavant el govern de CiU a la ciutat, artistes, crítics i gestors culturals s'han mostrat perplexos. Ara, l'Associació de professionals de la gestió cultural de Catalunya (APGCC), l'Associació de Museòlegs de Catalunya (AMC), l'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA) i l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC) han fet comunicats de suport a l'actual directora i també es mostren en desacord als canvis que s'hi volen introduir. També diversos grups polítics han expressat el seu malestar.

El regidor de Cultura, Josep Maria Godoy, però, diu “que hi hagi opinions divergents no vol dir que siguin majoritàries” i defensa que és bo per al museu i la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia