cultura

Els Amics de les Arts creen un festival familiar a Girona

El Festivalot tindrà lloc el 6 i 7 de juny del 2015 i inclourà concerts de pop-rock, jazz i clàssica per a tots els públics

Els horaris, els preus i el volum de so s'adaptaran a les famílies amb mainada

Els Amics de les Arts i la seva productora, Pistatxo Produccions, han creat el Festivalot , el Festival de Música en Família de Girona, que celebrarà la seva primera edició el cap de setmana del 6 i 7 de juny del 2015, amb concerts de pop-rock, jazz, música clàssica i altres estils en diferents escenaris de la ciutat. El Festivalot es va presentar ahir a l'Ajuntament de Girona –que dóna suport al nou festival, juntament amb la Diputació i l'empresa garrotxina Noel Alimentaria–, tot i que el cartell definitiu no es farà públic fins al febrer, quan també es posaran a la venda les entrades. De moment, sí se sap que, com a bons amfitrions, hi actuaran Els Amics de les Arts, i que també es podrà veure l'espectacle familiar Cordes grillades, del Brossa Quartet de Corda i la companyia La Botzina, que inclou un narrador i una artista plàstica pintant en directe.

Per què calia un festival com el Festivalot? “Tots som pares i ens costa molt anar a concerts amb els nens, pels horaris i la durada excessiva dels espectacles i també pels preus de les entrades: a una família de quatre o cinc persones li pot sortir molt car anar a un concert. Per això volíem oferir a les famílies un festival del qual poguessin gaudir tant els nens com els grans”, expliquen els membres d'Els Amics de les Arts. I per què a Girona? Joan Enric Barceló i Ferran Piqué viuen a la ciutat i Eduard Costa és de Banyoles. També hi va ajudar la bona entesa amb l'Ajuntament: “Necessitàvem el centre de Girona: o es feia aquí o no es podia fer, perquè volem crear una espècie d'artèria musical.” Hi haurà tres escenaris: el Teatre Municipal, per al pop-rock; el jazz, la clàssica i altres músiques, a la Mercè, on també s'utilitzarà el claustre com a “zona de descans i de lactància”, i la plaça Independència per a les actuacions gratuïtes. També hi haurà “un quart escenari”, amb diferents punts dins del teixit urbà perquè hi actuïn artistes amateurs i alumnes de les escoles de música. El festival ha obert una convocatòria, a través del seu web, perquè els professionals de l'espectacle hi presentin les seves propostes, que seran valorades per Els Amics de les Arts com a directors artístics del Festivalot per confeccionar part del seu programa.

“Aquest és el festival que ens voldríem trobar nosaltres. Girona es convertirà durant un cap de setmana en l'epicentre de la música familiar a Catalunya”, diuen els promotors del Festivalot, representat per un xilòfon de diferents colors que simbolitza la varietat estilística d'un festival que vol combinar la dimensió lúdica i la pedagògica. Hi haurà concerts al matí i a la tarda, amb una durada reduïda i un volum de so adaptats a les necessitats de la mainada, i unes entrades que mai no superaran els 10 euros i que aniran baixant de preu si se'n compren més, perquè “la gent pugui accedir a la cultura”.

L'alcalde, Carles Puigdemont, va recordar l'èxit de les seccions familiars d'altres festivals gironins, i va dir que el Festivalot “és un festival que feia falta” per formar nous públics. “El país de futur que estem construint és un país de cultura”, hi va afegir.

Nova funció del Gran Circ de Nadal

El Gran Circ de Nadal de Girona sobre Gel ha programat una darrera funció extra, el 28 de desembre a les 19.45 h, que se suma a les set previstes inicialment entre els dies 25 i 28, per a les quals ja s'han venut 10.162 entrades de les 17.500 disponibles. Les 2.500 entrades de la nova representació es posen a la venda avui a internet, al Teatre Municipal i a les botigues Nostrum (de 10 a 45 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona