cultura

Nombroses personalitats s'acomiaden de Lara Bosch

Destacats membres de la política, economia i cultura van al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona

Ressalten la seva forta personalitat, compatible amb una gran cordialitat i sensibilitat, la seva capacitat empresarial i el seu fort compromís amb la democràcia

Les nombroses personalitats que des de les 13 hores d'aquest diumenge han acudit a la capella ardent de l'editor José Manuel Lara per donar el condol a la família han destacat la seva forta personalitat, compatible amb una gran cordialitat i sensibilitat, la seva capacitat empresarial i el seu fort compromís amb la democràcia.

Entre els primers a arribar al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona es trobava el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, qui ha declarat que Lara Bosch “va ser un gran emprenedor, amic dels seus amics, una gran persona i un gran espanyol”.

“Jose Manuel Lara fill ha estat un digne continuador de l'obra, del caràcter i de la personalitat del seu pare”, el fundador del grup Planeta, ha afegit el ministre.

La vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, ha indicat que Lara “sempre ha estat un gran emprenedor i innovador”, i ha volgut ressaltar que “va donar l'oportunitat de donar a conèixer a molts escriptors catalans al voltant del món”.

El diputat d'Unió Josep Sánchez Llibre ha manifestat que Lara va ser “una persona capaç de crear el més gran holding empresarial familiar, tant a nivell cultural, editorial i de mitjans de comunicació, i un dels grans mecenes culturals de l'estat espanyol”.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit de la seva banda que Lara “era un gran empresari i una persona de gran sensibilitat que ha contribuït a que Barcelona fora una de les capitals mundials de l'edició”. Iceta ha subratllat també que Lara “destacava per la seva sensibilitat cívica, respecte al pluralisme polític i el seu compromís amb la democràcia”.

El periodista radiofònic Luis del Olmo ha manifestat que Lara era “un tot terreny de tots els mitjans de comunicació, un bon gastrònom i una persona que es feia estimar”, mentre la també periodista Marta Robles ha dit que “era un gran editor, que ha recolzat a tots els escriptors, des del més petit al més gran”.

El filòleg i membre del jurat del Premi Planeta Alberto Blecua ha assegurat que a Lara “l'estimava molt, era un empresari extraordinari, una persona molt cordial i molt plana, que a més ha fet molt per la llengua espanyola”.

L'hoteler i expresident del FC Barcelona Joan Gaspart ha declarat al seu torn que “s'ha anat un gran amic, i com jo crec, seguirà vigilant-nos des del cel”.

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha assenyalat que Lara “era un editor gegantí, un empresari emprenedor com pocs, que va considerar que el sector de l'edició és molt important per a un país. Va ser un innovador en totes les facetes en les quals va actuar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia