Cinema Estrena

CRÍTICA

I.M

Nova trobada de dos diferents

Després de l'èxit d'Intocable i repetint amb un dels actors protagonistes, Omar Sy, en un paper semblant, Eric Toledano i Olivier Nakache han dirigit Samba, film que va cloure el darrer festival de Sant Sebastià. El motiu argumental, de fet, també és semblant: la relació que s'estableix entre dues persones d'orígens i condicions socials diferents aportant una transformació positiva a les seves vides. A Intocable, un burgès tetraplègic recobra una certa vitalitat amb un jove eixelebrat d'origen senegalès que ha fet de quasi tot per sobreviure en el món de la banlieue. A Samba, hi ha un immigrant senegalès que, després de deu anys a França, encara és un sans papiers que troba una dona que, pròxima a la depressió, ha renunciat al seu treball, tan ben remunerat com destructiu, per formar part d'una ONG. de manera benvolent. D'entrada, la diferència és que la primera desenvolupa la història d'una amistat inesperada i la segona aposta per una relació amorosa amb la presència de la ben estimada Charlotte Gainsbourg.

Tanmateix, tot i que Eric Toledano i Olivier Nakache tendeixen a abordar les diferències de classe amb una bonhomia aparent que amaga el cinisme de relativitzar-les, Samba és menys superficial i, per tant, més complexa que Intocable. Un element a considerar és que mostra les escenes del treball clandestí de manera realista i detallista. Un altre de fonamental és que els personatges són més ambigus: ella pot comportar-se amb arrogància classista i ell pot especular amb la conveniència d'aparellar-se amb una burgesa. També és un film terapèutic, però el seu humanisme és menys complaent i sobretot no cau en el sentimentalisme demagògic d'Intocable.

Samba
Direcció: Olivier Nakache, Eric Toledano Intèrprets: Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim Any: Comèdia. França, 2014


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA