Cinema Estrena

CRÍTICA

À.Q

Brosnan vol tornar a ser James Bond

Entre el 1995 i el 2002, Pierce Brosnan va ser James Bond en quatre ocasions. No va ser un gran James Bond, però va aconseguir que després de la caiguda del mur de Berlín i en plena Guerra Freda, l'agent 007 pogués sobreviure. A La conspiración de noviembre de Roger Donalson, Brosnan no és James Bond però interpreta el paper de l'espia Peter Devereaux, que es troba ficat enmig d'un conflicte internacional entre Rússia i Ucraïna. Malgrat la vigència del conflicte, qualsevol semblança amb la realitat s'esgota immediatament ja que el que interessa és dur a terme un doble joc. Devereaux és un agent de la CIA que intenta calmar un conflicte que pot acabar esquitxant un seguit de persones que tenen importants càrrecs, tant al govern dels Estats Units com al de Rússia.

Per una banda, La conspiración de noviembre vol fer que el vell James Bond torni a mostrar que està en plena forma física i que pot continuar jugant als espies. Fins i tot, té un simulacre de noia Bond encarnada per l'actriu Olga Kurylenko. Per altra banda, Donaldson vol jugar amb un cert punt crepuscular, a partir de l'etern tema de les relacions que els vells espies han de mantenir amb els seus joves successors. En aquesta ocasió s'estableix una curiosa relació entre Devereaux i el jove David –Luke Bracey– que acaba transformant-se en una història de venjança del fill contra el pare. La pel·lícula té escenes d'acció que volen ser espectaculars i sembla buscar un públic afeccionat al gran cinema d'espies. Tot plegat, però, no acaba de funcionar. La trama no avança de forma clara. Les tensions entre els personatges no acaben de ser versemblants i el pobre Pierce Brosnan no és el James Bond que era tretze anys enrere.

La conspiración de noviembre
Direcció: R. Donaldson Intèrprets: Pierce Brosnan, Luke Bracey, Olga Kurylenko País: EUA, 2014


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA