Altres

Jordi Purtí i l'OCE porten el seu ‘umore' diumenge a Girona i al juliol a Avinyó

Aquest divertit apropament a la música clàssica per a tots els públics tornarà a Figueres i a Barcelona

Els països francòfons són el seu objectiu immediat

Concerto a tempo d'umore, el divertit espectacle musical per a tots els públics creat per l'Orquestra de Cambra de l'Empordà ( OCE ) i el dramaturg i director Jordi Purtí en coproducció amb el Festival Còmic de Figueres, es podrà veure diumenge vinent al Teatre Municipal de Girona (18 h, de 6 a 10 euros) i al juliol farà el seu primer i decisiu pas internacional: durant tot el mes es podrà veure a l'off del Festival d'Avinyó, en una important aposta de la productora francesa Monsieur Max per portar l'espectacle sobretot als països francòfons. “La perspectiva és molt bona: podem sortir d'Avinyó amb 40 o 50 gires contractades”, diu Purtí. Concerto a tempo d'umore tornarà el 4 d'abril al Teatre El Jardí de Figueres, en el marc del Festival Còmic, i del 14 al 31 de maig també repetirà a l'escenari del Teatre Condal de Barcelona, on ja es va representar del 14 al 25 de gener amb un important èxit de públic. “Aquesta vegada potenciarem més el cap de setmana, perquè vam veure que venien sobretot famílies senceres. Per això ara començarem el dijous i farem dues funcions, el dissabte, i dues més, el diumenge”.

Concerto a tempo d'umore és un espectacle sense fronteres de cap tipus, concebut per Purtí “perquè sigui universal, s'entengui a tot arreu i li pugui agradar tant a un nen com a un japonès”, amb ingredients transnacionals com ara l'humor gestual i la música. En la línia d'altres espectacles de Purtí, com ara Hop!era (1995), amb Toni Albà, i Operetta (2011), el gran èxit de la companyia banyolina Cor de Teatre, aquest Concerto... és un nou intent de “fer popular –no populista– i assequible la música clàssica, perquè veure com els nens surten del teatre rient després d'escoltar una quinzena de peces de música clàssica, no té preu”, segons Puntí, que hi afegeix: “Aquests són els espectacles que faig per a mi.”

Concerto... és “un espectacle molt teatral”, en què ha estat imprescindible la bona predisposició dels músics de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, una formació amb 25 anys d'història que ara viu un procés de refundació, gestionada per l'associació Enllaç Musical, que implica tots els seus músics.

Purtí va començar per canviar la rígida posició d'una orquestra a l'escenari. “Primer de tot vaig demanar als músics si tenien ganes de jugar, perquè això era imprescindible. Han fet coses que no havien fet mai, com interpretar una mateixa peça de dotze maneres diferents, però l'humor no va en detriment de la música: hi ha hagut un treball d'arranjaments molt elaborat, peça per peça.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia