cultura

La crònica

Fruites madures

‘El món és per als valents' és un bon treball musical que recull 13 cançons sobre el valor i l'esperit de superació

L'amanida de fruites que formen la Carlota, la Maria, la Irene, la Paula i la Sara, la quarta generació de Macedònia –el grup infantil català més popular– fa temps que demostra estar ben combinada. Per això, ara que ja han madurat, si a més se li apliquen uns bons additius el seu gust es veu potenciat. El públic gironí ho va comprovar ahir en les dues actuacions que van fer en el marc del festival Strenes per presentar el nou disc, El món és per als valents, un bon treball musical que recull 13 cançons que parlen d'històries de temàtica infantil i amb la principal, la que dóna nom al CD, sobre el valor i l'esperit de superació. Tot molt encomanadís i servit en ritmes de rock, pop, reggae i música electrònica.

Amb un públic entregat des del primer instant, van aparèixer a l'escenari del Teatre Municipal de Girona disposades a agradar i demostrar allò que tant saben fer: oferir un reguitzell de cançons engrescadores embolcallades d'unes coreografies ben compenetrades. Nen del Nord va ser la cançó escollida per obrir un concert en què les cinc components van intercalar en tot moment el protagonisme de la veu a cada cançó. D'aquestes, van destacar l'esmentada El món és dels valents, una cançó emotiva i emocionant dedicada a en Joan; Hotel Avis, un homenatge explícit als molts iaios i iaies que obren les portes als seus néts als seus establiments cinc estrelles; i, sobretot, Dancing sandàlies, el single de llançament del disc, tot un hit enganxós al més pur estil K-Pop asiàtic. I també, per com van fer pujar la temperatura de la platea, Ennuvolat i Globus, aquesta tractant un tema delicat com l'addicció a l'alcohol.

Tres bisos –inclosa la reivindicativa Sr. Wert–, i ja amb tota la mainada desenganxada dels seients a tocar de l'escenari, van cloure una actuació d'una hora i mitja en què Macedònia va tornar a demostrar que són pura energia i que tenen suc per a estona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona
circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses