cultura

Coma-Alabert canta ‘Così fan tutte' al Liceu i hi tornarà amb ‘La traviata'

La ‘mezzosoprano' gironina debutarà al gener al Teatro Real de Madrid, amb ‘La flauta màgica'

Actuarà en el concert del 125è aniversari de l'Orfeó Català

La mezzosoprano gironina Gemma Coma-Alabert està interpretant aquests dies el paper de Dorabella en el muntatge de l'òpera Così fan tutte de Mozart, que, sota la direcció musical de Josep Pons i la direcció escènica de Damiano Michieletto, es representa al Gran Teatre del Liceu . Coma-Alabert actuarà avui i divendres, a les vuit del vespre, en aquesta producció del teatre La Fenice de Venècia que la cantant defineix com “supermoderna i molt còmica: la història passa com si fos una pel·lícula, amb canvis d'escena molt dinàmics”. “És un paper molt important i m'hi deixo la pell”, afegeix Coma-Alabert sobre el personatge de Dorabella, que, junt amb la seva germana Fiordiligi, es veu implicada en un accidentat intercanvi de parelles.

Gemma Coma-Alabert tornarà al Liceu per interpretar un altre paper important, el de Flora Bervoix, l'amiga de la Violetta de La traviata de Verdi, els dies 8, 9, 11, 12, 14, 15, 17 i 18 de juliol. La cantant ja va participar al novembre, al costat de la soprano Elena Mosuc i el baríton Leo Nucci, en aquesta òpera amb direcció musical d'Evelino Pidò i direcció escènica de David McVicar. Al febrer, la intèrpret gironina també va donar vida a la Suzuki de Madama Butterfly, de Puccini, a l'Òpera de Bilbao.

Disc de Jaime León

A més, Coma-Alabert té una novetat discogràfica: recentment s'ha editat un disc amb obres vocals del compositor colombià Jaime León –mort el 8 de maig– en el qual la mezzosoprano canta la Misa breve (1980) i les sis cançons dedicades als nens i recollides sota el títol Pequeña pequeñita (1986), juntament amb l'Orquestra Simfònica de la Universitat Eafit, de Medellín. El disc ha estat editat pel segell anglès Toccata Classics .

El gener vinent Coma-Alabert interpretarà la seva primera òpera al Teatro Real de Madrid: La flauta màgica de Mozart, en una producció de la Komische Oper de Berlín, dirigida per Ivor Bolton (música) i Suzanne Andrade i Barrie Kosky (escena). L'any vinent, la cantant també participarà en el concert de celebració del 125è aniversari de l'Orfeó Català, en què s'estrenarà l'obra Veni Creator Spiritus, de Josep Vila i Casañas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia