cultura

El càsting de ‘Joc de trons' a Girona serà al Palau de Fires

Entre demà i dimarts la productora tria el miler de figurants per a la sisena temporada de la sèrie

L'Ajuntament prepara un dispositiu amb serveis d'emergència i lavabos provisionals a la Devesa

La productora del càsting de Joc de trons, Modexpor Internacional, va confirmar ahir al matí amb un comunicat que la tria dels figurants per al rodatge de la sèrie a Girona serà demà i dimarts, de les nou del matí a les vuit del vespre. Fonts de l'Ajuntament van precisar que el càsting tindrà lloc dins del recinte del Palau de Fires (passeig de la Devesa, 34).

L'empresa va donar tots els detalls dels trets físics que han de tenir els figurants que prendran part en la sisena temporada de la sèrie. L'empresa busca homes i dones d'entre 18 i 65 anys de qualsevol raça –la referència és textual– i amb la particularitat que les dones han de dur els cabells llargs i els homes, en canvi, els poden dur “llargs, curts o mitjans”. El miler de figurants que seran triats hauran d'acceptar que se'ls afaiti la barba o deixar que creixi.

Sense cabells pintats

Els aspirants que duguin pintats els cabells, algun floc d'un altre color o, fins i tot, looks molt moderns seran descartats, igual que les persones tatuades. Per això, els assistents al procés de selecció han de dur roba de màniga curta (pantalons i samarreta).

A més, els interessats a participar en la gran producció del canal nord-americà HBO hauran de dur el DNI o el NIE, el número d'afiliat a la Seguretat Social i tenir tots els permisos de treball en regla. Aquestes darreres condicions ja es demanaven en el rodatge de la cinquena temporada de Joc de trons, que va tenir localitzacions a Còrdova i Osuna (Sevilla).

Finalment, el rodatge es concentrarà en dues setmanes de setembre (del dijous 3 al divendres 18). Per això, la productora demana que els figurants siguin de Girona o, a tot estirar, de la demarcació. Ho va dir també el responsable de la productora Modexpor, Rafa Guardamuro, en un especial sobre Joc de trons, dijous a Canal+. En la mateixa emissió, una especialista de la sèrie dels Set Regnes va assenyalar que Girona podria ser la ciutat d'Antigua, la més antiga de Ponent.

La bogeria per la sèrie de ficció, basada en el best-seller de gènere fantàstic Cançó de gel i foc, de George R.R.Martin, fa preveure demà milers de persones a Girona. L'Ajuntament ha preparat un dispositiu amb serveis d'emergència (ambulància i personal) i una desena de lavabos químics provisionals. La Policia Local farà un dispositiu preveient una gran aglomeració, i és probable que hi hagi restriccions de trànsit. Hi haurà, com a reforç, vigilants d'una empresa privada de seguretat.

La gran cua

Inicialment, els aspirants seran conduïts fins al passeig de la Devesa, entre el Camp de Mart i les cases. Quan es vagin acostant al Palau de Fires, la cua es reduirà per tal de facilitar l'accés al recinte.

El consistori de Girona té l'experiència del càsting per a la segona part d'Ocho apellidos vascos al centre cultural La Mercè, el dilluns 20 d'abril, que va desbordar les previsions de la productora i, de retruc, de l'Ajuntament.

L'HORA

9.00 h
començarà
demà el càsting per fer de figurant de ‘Joc de trons', que es roda a Girona del 3 al 18 de setembre

LA XIFRA

2.400
persones (1.200 dones i 1.200 homes) superaran demà al matí el primer filtre i podrien ser escollides

Racons especials de Girona per a les localitzacions

El rodatge tindrà lloc en racons especials de Girona, ha dit la productora. Podrien ser la plaça dels Jurats, la catedral o el Barri vell. La sisena temporada també es rodarà a Peníscola (Baix Maestrat).

Demà al matí es fa el primer filtre i es preveu la principal aglomeració

El càsting tindrà lloc demà i dimarts, però a l'Ajuntament són conscients que la principal aglomeració serà demà al matí. Modexpor farà demà al matí el primer filtre de les persones que triï per fer de figurants. Modexpor seleccionarà demà al matí 2.400 persones (1.200 dones i 1.200 homes). Aquests escollits rebran una segona cita (per demà a la tarda o per dimarts). Això hauria de fer que dimarts, dia de mercat, s'esperi menys afluència de gent.

Proves de vestuari i cinquanta euros per dia de rodatge

Modexpor Internacional va avançar ahir que les persones triades a Girona cobraran 50 euros nets per dia de gravació. Abans de l'enregistrament, els seleccionats hauran de fer proves de vestuari a finals d'agost. En un programa sobre la sèrie a Canal+,
el responsable de Modexpor, Rafa Guardamuro, va dir dijous que els dies de rodatge es fan “molt llargs”, ja que inclouen el pas per les sessions de “maquillatge, vestuari i perruqueria”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic