Altres

La Planeta: 25 anys de ‘propostes' teatrals

La sala rebrà a la tardor Indans Dansa, La Minúscula, The Feliuettes, Solitària i ‘Coses nostres' de Madaula

La sala La Planeta de Girona ja ha posat a la venda les entrades per als set espectacles que formen part de la XXV Proposta de Teatre Independent, que tindrà lloc del 18 d'octubre al 31 d'octubre, com una plataforma ja sobradament consolidada per a “les companyies de teatre professional i semiprofessional, sobretot de l'escena gironina”, segons el director de la sala, Pere Puig.

La programació s'obrirà el divendres 18 de setembre amb La Juliette no tenia balcó (21 h, 10 euros), d'Indans Dansa, una jove companyia banyolina que combina dansa contemporània i hip-hop, sota la direcció de Maria Roca i Blai Costa.

El 19 de setembre, l'experimentada companyia gironina La Minúscula hi portarà Top Ten (21 h, 10 euros), una comèdia amb música en directe sobre la ruptura, estrenada a Les Nits del Coro i subtitulada Les deu frases que mai has de fer servir per acabar amb una relació.

El primer cap de setmana es tancarà, el diumenge 20, amb Parole, parole (18 h, 10 euros) de la companyia blanenca El Mirall, que està celebrant el seu 30è aniversari.

La Companyia Solitària , formada per professionals gironins de l'escena que treballen a Barcelona, com ara el dramaturg Aleix Aguilà, presentarà dos muntatges a La Planeta: el 25 de setembre, Quietud salvatge (21 h, 12 euros), una versió lliure de Terra baixa, interpretada en forma de monòleg per Júlia Barceló, sota la direcció de Pol López i Pau Vinyals; i el 26 de setembre, La ciutat no és vostra, un text d'Aguilà inspirat pel 15-M, que s'acaba d'estrenar al Círcol Maldà, amb Vinyals com a intèrpret i Barceló a la direcció. Per a aquests dos espectacles de la Companyia Solitària, hi ha una abonament que costa 16 euros.

Els dies 29 i 30 d'octubre, en plenes Fires, es podrà veure a La Planeta The Feliuettes (23 h, 12 euros, amb una copa de cava inclosa), un thriller musical de la companyia homònima que parteix del llegat de Núria Feliu per crear un espectacle que “beu de la ironia i la sàtira del món dels clowns i dels Monty Python més genuïns”, amb forma de cafè teatre.

El 31 d'octubre es tancarà la Proposta amb Coses nostres (21 h, 12 euros), l'òpera prima com a dramaturg de l'actor Ramon Madaula: una reflexió sobre el món del teatre vist des de dins, amb la qual va guanyar el 2014 el premi de teatre dels Recull de Blanes.

Nova producció i ‘assalt' barceloní

La Planeta estrenarà al novembre una nova producció pròpia, en el marc de Temporada Alta: Sota la ciutat, del dramaturg i director gironí Llàtzer Garcia (Girona, 1981), que es presenta com “una crònica de les il·lusions perdudes”. L'obra, amb la participació de la companyia de Llàtzer Garcia, Arcàdia, es podrà veure a La Planeta els dies 13, 14 i 15 de novembre, i serà també una de les quatre produccions de La Planeta que es podran veure a Barcelona la temporada vinent, amb un total de 64 funcions: La farsa de Walworth farà temporada al Teatre Akadèmia del 26 de gener al 7 de febrer; La crida, a La Seca / Espai Brossa, del 2 al 28 de març; el familiar Un vampir ben educat, al Jove Teatre Regina, del 4 al 18 d'abril, i Sota la ciutat, al Teatre Lliure (Espai Lliure), del 14 d'abril a l'1 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.