cultura

Afrontant els reptes

La junta general d'accionistes d'Hermes Comunicacions, editora d'El Punt Avui, aprova els comptes del 2014, amb un balanç positiu de 309.150 euros

Del 2014, destaca la posada en funcionament d'El Punt Avui Televisió

El president del consell d'administració d'Hermes Comunicacions, Joaquim Vidal, va remarcar durant la presentació de l'informe de gestió del 2014 que, després de set anys de crisi, les vendes s'han estabilitzat i el resultat econòmic presenta un balanç positiu, tot i que l'objectiu és portar l'explotació a uns guanys d'uns dos milions d'euros anuals.

En la seva intervenció, el conseller delegat, Joan Vall, va presentar l'informe de gestió del 2014, destacant que El Punt Avui s'ha consolidat com el tercer diari en difusió de Catalunya, només superat per La Vanguardia i El Periódico. Vall va remarcar que l'objectiu és evolucionar cap al diari nacional per edicions, i centrant l'organització en les sortides de paper, web i televisió.

L'exercici del 2014 ha estat molt intens: s'han ingressat 18,7 milions d'euros amb un lleuger augment de la publicitat, i s'han gastat 18,3 milions, inclosos els interessos financers, perquè s'ha elaborat més producte i s'ha ampliat la xarxa comercial. El resultat abans d'impostos és de 309.150 euros, i ha estat el tercer any consecutiu sense pèrdues. Tant l'informe de gestió del consell d'administració com els comptes anuals van ésser aprovats per unanimitat.

Repassant les realitzacions del 2014, destaca la posada en funcionament d'El Punt Avui Televisió, el rellançament de L'Esportiu i l'aposta per la tercera llengua amb el Catalonia Today. En els objectius traçats en el pla estratègic s'ha culminat la primera fase de territorialitzar de l'edició nacional amb la posada en marxa de les edicions Camp i Ebre, Lleida i Maresme, que se sumen a les de Barcelona i Girona. Es continua estudiant quines noves edicions es poden afegir al projecte en un futur pròxim, com ara Baix Llobregat, Catalunya Central, Penedès i Vallès. També s'ha renovat el web, per potenciar el vessant periodístic i trobar camí en el negoci digital, tot reforçant en paper l'àmbit local, el nacional i l'esportiu.

Les noves instal·lacions d'El Punt Avui

Abans de començar la junta, el president del Grup Hermes, Joaquim Vidal, va oferir una visita guiada als accionistes que van assistir a la reunió per ensenyar les noves instal·lacions de la seu central d'El Punt Avui, al carrer Riu Güell, 68, al barri de la Devesa de Girona. L'equipament, que ocupa uns dos mil metres quadrats en una sola planta, incorpora un plató televisiu d'uns dos-cents deu metres quadrats per complementar les emissions d'El Punt Avui TV de Sant Just Desvern i una sala d'actes amb capacitat per a 80 persones.

La nova seu central d'El Punt Avui integra tots els serveis informatius, publicitaris i administratius en un sol espai ampli i diàfan, i disposa d'un equipament modern i d'alta eficiència tecnològica per continuar oferint el millor servei. En conjunt hi ha 130 llocs de treball plenament equipats, distribuïts en diferents seccions. Quant a la seu de Barcelona, al carrer Diputació, 284, és un espai d'uns quatre-cents cinquanta metres quadrats, amb 67 places, la majoria periodístiques. Tanmateix hi ha unes setanta-cinc persones més, entre periodistes i comercials, que treballen des de casa a través del teletreball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona
MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona