Curs d'estiu en línia per divulgar l'obra de Ramon Muntaner
Lletresibits.cat i la UdG impulsen una iniciativa que inclou la cuina i el cinema
“Un curs en línia per les mars i les illes del ciberespai a la recerca de les passes i els escrits de Ramon Muntaner.” Així presenten els seus directors, Josep Antoni Aguilar i Xavier Renedo, de Lletresibits.cat , En Ramon Muntaner (1265-1336): fets, dits i ‘veres veritats', que forma part de l'oferta de cursos d'estiu de la UdG i tindrà lloc del 13 al 26 de juliol, “sense horari fix perquè es tracta d'un curs en línia”, i amb una clara vocació de divulgació de la vida i sobretot de l'obra del gran cronista de Peralada, en el 750 aniversari del seu naixement.
Adreçat a qualsevol
persona amb curiositat intel·lectual, el curs combinarà les aportacions de destacats investigadors medievalistes d'arreu dels Països Catalans i d'altres procedències, com Paul Freedman, catedràtic de la Universitat de Yale –molts dels quals van participar en el congrés sobre Muntaner que va tenir lloc recentment a Girona i Peralada–, amb continguts més lúdics relacionats amb la cuina o el cinema clàssic. El curs serà també tot un viatge a les diferents tradicions gastronòmiques mediterrànies durant l'edat mitjana, amb la implicació de cuiners de primera línia, com ara André Bonnaure, Montse Estruch (El Cingle) i Fina Puigdevall (Les Cols), i el sommelier Josep Roca, d'El Celler de Can Roca.
A més, els participants tindran accés a una extensa antologia de la crònica medieval en català, amb l'ortografia modernitzada, i una traducció al català actual. “Hi haurà, doncs, de tot: bones lectures, aventures trepidants, jocs de trons, punyalades per l'esquena, plats que desconeixeu i vins que us sorprendran. Què més es pot demanar en un curs d'estiu en línia?”, diuen els seus responsables.