cultura

Les havaneres omplen, un any més, Calella

Milers de persones van seguir ahir la 49a Cantada, en què van actuar L'Arjau, L'Espingari, Neus Mar i Port-Bo

És un dels esdeveniments culturals i tradicionals locals gironins que han esdevingut més populars i que tenen més renom, i un any més no va decebre i va ser tot un èxit. La 49a edició de Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell va tornar a reunir ahir milers de persones a Calella per seguir les actuacions de tres grups palafrugellencs, L'Arjau, Neus Mar i Port-Bo, a més de L'Espingari, de Montcada i Reixac. Com és habitual, a banda dels milers que van veure-ho a l'escenari principal de la plaça del Port Bo, centenars més ho van seguir a les diferents pantalles gegants instal·lades a les platges del Canadell i del Port Pelegrí de Calella, i també a la de Llafranc i a la plaça Nova de Palafrugell.

La cantada va començar amb l'actuació de L'Arjau, que va interpretar Avi Mèliu, Pastor de mar enllà, Una noche que de amores yo soñé, Sireneta i La Paloma. Després va ser el torn del grup forà d'aquesta edició, L'Espingari, que va cantar Sons de mar, Un viejo amor, Encisadora, Al pirata Joan Torrellas i Bitxintxo. En tercer lloc va actuar Neus Mar, que també va entonar cinc havaneres: Mare, vull ser pescador, La barca xica, Alfonsina y el mar, Temps perdut i Habaneras de Cádiz. Per al final es va deixar l'actuació del grup més clàssic de la cantada, Port-Bo, que aquest any va interpretar Barquejant, La sirena i la lluna, La caña dulce, La Gavina i Lola la Tavernera. Com és tradició, es va acabar amb l'actuació conjunta de les dues havaneres més famoses: La bella Lola i El meu avi.

Preparant la 50a edició

Ja des d'abans de celebrar-se ahir amb èxit la 49a edició, s'estava treballant en la preparació de la 50a. Per tal de preparar la celebració del mig segle d'una cantada local –creada per una associació dels veïns de Calella– que s'ha convertit en tot un esdeveniment de país, s'ha creat una comissió presidida pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que tindrà “la participació activa del territori”.

LA XIFRA

22
havaneres
van sonar ahir a Calella: cadascun dels quatre grups en va fer cinc i tots junts, les dues més clàssiques


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia