cultura

La Fira Màgica de Santa Susanna pren com a fil conductor l'il·lusionisme

La trobada recupera el terreny perdut i comença a fer-se un nom com a proposta cultural

La masia de Can Ratés en serà l'escenari principal

Santa Susanna torna a presumir de Fira Màgica només tres anys després que la cita lúdica i cultural es reprengués amb més força que mai. La col·laboració entre l'Ajuntament i l'entitat Tocs ha propiciat un nou impuls que torna als orígens i uneix en un mateix espai, l'emblemàtica masia de Can Ratés, els tres sectors en què es dividirà la fira: el cultural, l'infantil i el terapèutic. “Amb una clara vocació familiar, la Fira Màgica vol tornar a ser un referent a la comarca en els àmbits en què es va donar a conèixer i que tenien la màgia com a punt central”, apunta el coordinador de la iniciativa, Artur Vidal. Vidal reconeix que refer el camí no serà fàcil, sobretot després que el projecte de fira quedés malmès per un pressupost que es va disparar i d'agafar una línia professional “que no era l'adequada”. “Entenem la Fira com un punt de trobada dins de l'imaginari col·lectiu tant dels veïns com sobretot dels visitants”, insisteix Vidal. I precisament sota aquest paraigües l'edició del 2015 pel proper cap de setmana inclou un cartell d'artistes prou atractiu on hi ha Toni Albà, Mag Borrel, The Excitements i Hotel Cochambre.

Al mateix temps, en l'espai dedicat a les medicines alternatives i a les teràpies es podran escoltar un seguit de conferències i participar en diversos tallers. Els visitants podran interactuar amb un savi dels Andes, mestres de Reiki, professors de ioga o sanadors, entre d'altres. El fil conductor d'aquest any serà el de la màgia i l'il·lusionisme i bona part de les actuacions previstes es mouen en aquest món, com ara l'espectacle de màgia participativa Intimàgia, de Joaquim Matas, el muntatge de màgia de grans aparells a càrrec d'Alis Kim & Luna o l'actuació del mag Pepus.

Artur Vidal explica que per la darrera edició de la Fira Màgica hi van passar més de 3.000 persones. “Una xifra modesta, però que ens esperona a continuar perquè a cada edició s'ha anat incrementant”, assegura. Les portes de la masia de Can Ratés s'obriran a partir de les sis de la tarda de dissabte i fins a altes hores de la matinada, “on la màgia sembla més predisposada a fer-se realitat”.

LA FRASE

Amb una clara vocació familiar, volem tornar a ser un referent a la comarca
Artur Vidal
Coordinador Fira Màgica de Santa Susanna

LA XIFRA

3.000
persones
van visitar la darrera edició de la Fira Màgica de Santa Susanna, que se celebra a la masia de Can Ratés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.