cultura

‘Grand Tour' unirà art i territori a l'agost

Nau Côclea organitza una ruta a peu que recorrerà 350 km i els artistes rebran els caminants amb “sorpreses”

A imatge i semblança d'aquells antecessors del turisme modern que entre els segles XVII i XIX recorrien Europa com a viatge vital i formatiu, la Nau Côclea organitza un particular Gran Tour amb el qual té previst recórrer a peu 350 quilòmetres de les comarques gironines i d'Osona al llarg de tres setmanes. I si aleshores els viatgers eren intel·lectuals humanistes i artistes, ara que viatjar és a l'abast de tothom els organitzadors d'aquest esdeveniment han convocat tots aquells qui vulguin compartir l'experiència a visitar el territori més proper i descobrir no només el patrimoni natural que ens envolta, sinó precisament tot un ampli ventall d'artistes –un centenar, ni més ni menys– que aniran rebent la comitiva.

25 quilòmetres diaris

Una macrofesta a la Nau Coclêa el dia 22 d'agost que durarà dotze hores i en la qual hi haurà el percussionista Jordi Rallo com a mestre de cerimònies serà el preludi d'un viatge que començarà la seva singladura el 26 d'agost i l'acabarà el 13 de setembre amb una altra festa a Sant Feliu de Guíxols. El pla de ruta és fer uns 25 km diaris, amb una sèrie d'etapes que recorreran cases, tallers, caus, espais de creació i d'inspiració d'artistes que tenen una vinculació amb aquest centre de creació contemporània de Camallera, emblemàtic i amb una llarga trajectòria. Clara Galí, directora de la Nau Côclea i la voyeuse que guiarà els caminants, explica que el recorregut estarà marcat per sorpreses constants. “Anirem a on els artistes que ens acullen i que trobem pel camí ens diguin i mirarem, sentirem, llegirem, escoltarem el que ens vulguin oferir.”

Avança que, entre altres actes o “festes artístiques” ja lligades, hi haurà des d'una perfomance de Joan Casellas a les Escaules, fins a una “migdiada poeticoliterària” a Puigderajols, passant per una visita guiada per fora les muralles del castell de Sant Ferran de Figueres a càrrec de l'escriptor Vicenç Pagès, la improvisació d'un conte de Mim Juncà a Tortellà i una sorpresa artística del duet Jordi Puig i Jordi Mitjà a Lladó.

El viatge està obert a tothom i a tota mena de públics (artistes, pensadors, caminants, famílies amb nens...) i està sotmès a tots els formats. És a dir, es pot caminar tots els dies, uns dies, un dia o simplement anar a un punt i gaudir del que l'artista en aquell moment ofereixi. Tota la ruta està geolocalitzada a Wikiloc.com i es podrà seguir amb el mòbil. També hi haurà un servei de transport que cada dia en acabar l'etapa portarà qui ho vulgui al lloc on ha deixat el cotxe. Tot per cinc euros al dia. Per a l'allotjament es facilitarà la disponibilitat de cases rurals i càmpings de cada zona on es farà parada. Per a més informació i inscripcions: www.elgrandtour.net/

L'art de caminar

“Sempre passen coses pel camí. Serà una manera d'apropar-se a l'art diferent als models de recepció habituals, del tot obsolets. Amb aquest Grand Tour busquem que hi hagi una vibració emocional”, remarca Clara Galí, que, com a habitual caminant, té clar que aquesta experiència oferirà “moments màgics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA