cultura

Fade ‘convertirà' la cellerenca de més edat en l'últim nadó

El projecte ‘Gènesi', creat amb Acció Cultural Cellera, es podrà veure dissabte vinent al festival d'art digital i música electrònica

El Fade ha programat més de 30 propostes gratuïtes a partir de demà

Una gran imatge formada per 750.000 píxels de la Pauleta, la dona més gran de la Cellera de Ter, s'anirà modificant píxel a píxel, al llarg de quatre hores, per convertir-se en la imatge d'en Roc, l'últim nadó nascut al poble. Això és Gènesi, la creació videogràfica que es podrà veure dissabte vinent durant tota la nit a la placeta de la Cellera, en la jornada més intensa del festival d'art digital i música electrònica Fade , que demà obrirà la seva setena edició i inclourà més de trenta activitats gratuïtes fins dissabte vinent. Gènesi, coproduïda pel Fade i Acció Cultural Cellera, és només un dels molts al·licients que presenta aquest festival, modest en recursos, però amb una línia de programació molt coherent que l'any passat va ser reconeguda amb el premi al millor festival singular de Catalunya.

La Cellera tridimensional

També promet ser molt espectacular L'entorn en 3D, una gran maqueta creada amb una impressora de tres dimensions de la vall i les muntanyes que envolten la Cellera, sobre la qual es projectarà un mapping interactiu que permetrà a l'usuari obtenir més informació sobre rutes, masies, fonts, pistes, torrents, etc. Aquesta maqueta, creada amb més de 50 hores d'impressió en 3D, ha sorgit de la col·laboració entre el Fade, Joan Pellicer-Picaxe, Xavier Barnada i Base42, i l'objectiu és que després del festival la maqueta estigui exposada en un espai permanent, encara no concretat.

També dissabte, a partir de les 22.30 h, es podrà veure a la placeta la instal·lació Suspès, de PlayMID: una matriu formada per una gran quantitat de globus d'heli amb llums LED RGB en el seu interior, que estaran suspesos a l'aire com si formessin una petita constel·lació d'estrelles que oferiran una simfonia de colors coordinada amb la música. L'espectacle es diu Suspès per la seva pròpia naturalesa i també perquè, per manca de recursos, es va haver de suspendre un parell de cops al Fade, on va néixer la idea, i per això ja s'ha pogut veure abans al festival Ingràvid de Figueres i en altres indrets de Catalunya.

La mateixa nit també voltarà sota els globus de Suspès el robot OVNI, de Raül Fernández i Álex Posada (MID). Es tracta d'un enorme robot interactiu, que sembla sorgit d'una antiga pel·lícula japonesa de ciència-ficció per envair la placeta de la Cellera de Ter en una nit d'estiu.

Tempesta de neu, el 17 de juliol

La programació del Fade s'obrirà demà dimecres amb una xerrada sobre intel·ligència artificial a càrrec del cellerenc Carles Morales (21.30 h) i continuarà dijous amb alguns tallers realitzats en col·laboració amb el casal d'estiu –per exemple, un de dibuix amb GPS–, la presentació a la llar de jubilats d'algunes de les instal·lacions interactives d'aquesta edició i la projecció del documental interactiu Això nostre, rodat a Osor, sobre la societat rural actual vista a través d'una de les seves escoles (22 h). Divendres es presentarà El bust cantaire –un mapping realitzat sobre una estàtua–, que es podrà veure tot dissabte a Ca les Germanes, i també hi haurà una tempesta de neu, llums i colors (22.15 h).

En l'apartat musical, dissabte destaca la presència de Xavi Lloses, que preestrenarà Pianotronik, amb el videojòquei Àlex Pallí, i ja a partir de la mitjanit tindrà lloc una sessió del discjòquei Rob Clouth, amb imatges de Videocratz, que culminarà en el final de festa a Can Clós, amb DJ Ingrind Blancafort i VJ Mark Trafak, sense límits horaris, fins ben entrada la matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic