cultura

El Museu del Suro mostra l'art del ‘pop up'

L'exposició inclou 700 exemplars de la col·lecció de Núria Ochoa

El Museu del Suro de Palafrugell i la Fundació Josep Pla presenten l'exposició Pop up. Llibres amb moviment!, una mostra que parteix de la cessió d'una selecció de llibres tridimensionals de la col·lecció de Núria Ochoa, la qual inclou més de 700 exemplars, de temàtica molt diversa, datats entre el 1900 i el 2015. Els llibres tridimensionals (pop ups), mitjançant mecanismes diversos, aconsegueixen efectes visuals i volum en les seves il·lustracions. Alguns han estat dissenyats a Catalunya i també n'hi ha de creats pels enginyers del paper més reconeguts arreu del món.

Aquesta exposició, comissariada per Mariona Esteba i que s'ha treballat conjuntament amb la Fundació Pallach, consta de dos espais d'exposició que es complementen: el Museu del Suro i la Fundació Josep Pla. En el primer espai es podrà veure una visió global d'aquest tipus de llibres, amb una visió històrica i tècnica de l'enginyeria del paper mostrant obres de diverses temàtiques. Per a la Fundació Josep Pla s'han escollit els llibres de literatura infantil, és a dir, contes populars, tradicionals, clàssics i moderns molt coneguts per tothom.

La mostra s'inaugurarà al Museu del Suro dissabte a les 8 del vespre. Per als més petits es farà una inauguració especial el diumenge 2 d'agost a les 12 del migdia al mateix museu. Mentre duri s'hi faran activitats vinculades, com visites guiades i tallers. Es podrà consultar la programació en el web Museudelsuro.cat i Fundaciojoseppla.cat .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic