cultura

Maria del Mar Bonet recorda els seus poetes en el Portalblau

Elèctrica Dharma, Luar na Lubre i Cris Juanico completen la programació del festival musical de L'Escala, que arrencarà demà amb un ‘mapping' gratuït a la platja de les Barques

Comença l'última setmana del Festival de Músiques i Arts de la Mediterrània de l'Escala, Portalblau. I ho fa amb els plats forts d'aquesta edició, que inclouen un muntatge de mapping a la façana de la casa del Gavià i amb els concerts a l'escenari situat a la Mar d'en Manassa. Una de les novetats d'aquesta vuitena edició és que els concerts es concentraran en cinc dies seguits.

Les actuacions a l'escenari principal del festival començaran demà, amb un mapatge de presentació de la programació sobre la façana de l'edifici del Gavià –produït per l'estudi Els Altres, amb la col·laboració de les escoles d'art locals–, seguit d'un concert gratuït amb La Banda País Petit, que suma les formacions Els Cremats i La Principal de la Bisbal per versionar referents de la música catalana dels últims 50 anys. La primera projecció començarà a les deu de la nit i s'anirà repetint fins a la mitjanit.

La primera actuació musical pròpiament dita tindrà com a protagonista Maria del Mar Bonet, que estrena a l'Escala (divendres a les 22.30 h, 20 euros) un nou espectacle d'homenatge a Ovidi Montllor i Guillem d'Efak, entre altres poetes i cantants que l'han marcada al llarg de la seva vida.

L'endemà, ja el mes d'agost, la Companyia Elèctrica Dharma prendrà el relleu havent escollit el festival de Portalblau com una de les poques parades de la gira de retrobament del grup, que estan fent com a celebració dels seus 40 anys de carrera. Una gira que va arrencar amb èxit el 10 d'abril a Girona, en el marc del festival Strenes. El grup va néixer l'estiu del1974 i es va convertir en tot un referent de la música catalana. Abans de l'aturada que els seus membres es van imposar el 2011, havien enregistrat 24 discos d'estudi i fet gairebé mil concerts per tot el món.

Altres mars

Després de set edicions en què el festival només ha estat obert a la música de la Mediterrània, s'ha decidit crear la secció Altres Mars, que permetrà portar música convidada d'altres indrets. En aquesta primera ocasió, el convidat serà un dels grups gallecs més premiats, Luar na Lubre, que portarà el diumenge 2 d'agost la música celta a aquest escenari privilegiat que mira al mar.

I, ja per tancar el cicle de concerts, Cris Juanico (3 d'agost), amb el seu nou espectacle, Una nit f(a)usta. Cris Juanico actua acompanyat d'un quartet de corda, un contrabaix i guitarra acústica per presentar el seu nou treball. “És més que un concert, és un espectacle d'emocions i reflexions per fer sentir el públic plenament protagonista, compartint una història plena de paisatges, somnis, amor i vida”, explica l'artista.

Sales renovades a l'Alfolí

Portalblau va arrencar el 18 de juliol amb l'actuació de Le Croupier. Entre altres propostes, sense anar gaire lluny, aquest cap de setmana s'han fet els concerts de l'Alfolí de la Sal, amb l'estrena de la remodelació de les tres primeres sales de la planta baixa. En aquest sentit, a la sala principal s'hi han fet les actuacions de Guillem Roma i Gemma Humet i l'espectacle El poeta Ovidi, amb Mercè Sampietro, Eduard Iniesta i Llúcia Vives.

D'altra banda, després de la restauració també
hi va tenir lloc una exposició de fotos de l'Agrupació de Fotografia Cromàtica del CER. L'exposició Marenostrum constitueix un homenatge al mar i a la pesca. Hi han participat 13 autors i es pot visitar fins al 16 d'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona