cultura

Un concert solidari obre Les Nits de Marimurtra

Boxets i Enric Verdaguer oferiran dissabte el concert inaugural amb una actuació destinada a la investigació de les immunodeficiències primàries

Gerard Quintana és un dels caps de cartell

Les nits d'estiu són una ocasió perfecta per gaudir com mai del jardí botànic Marimurtra de Blanes. Comença una nova edició de Les Nits de Marimurtra, amb un concert inaugural dissabte (22 h, 16 euros) que anirà a càrrec de dues promeses de la música del nostre país: Boxets i Enric Verdaguer. Els primers porten a l'escenari del templet de Linné la seva proposta musical de pop espontani i directe. A més, com a formació, tenen una forta vinculació amb la Vall d'Hebron, centre de l'activitat de la PID Foundation. Per la seva banda, Enric Verdaguer oferirà el seu espectacle amb un registre intimista en clau indie, ple de sonoritats exòtiques i que serà la base del seu primer disc, que ha d'aparèixer aquest setembre.

Aquest concert solidari es fa en col·laboració amb la Barcelona PID Foundation, que dedica la seva activitat a generar recursos per a la investigació de les immunodeficiències primàries.

Tres nits més

Dissabte de la setmana vinent, el 8 d'agost, la programació de Marimurtra continua amb un dels plats forts de la programació, l'actuació de Gerard Quintana, el cantant de Sopa de Cabra, que en plena gira de retrobament amb la banda s'aturarà a Blanes per oferir un recital íntim. Titulat Tothom ho sap, el concert està pensat per comprovar el suc que és capaç de treure a les distàncies curtes i en format duet, acompanyat i armat només amb guitarres acústiques i la seva pròpia veu.

Per al 15 d'agost, hi ha programada una proposta arriscada, sense artificis ni màscares. Quatre cantants lírics (soprano, mezzosoprano, tenor i baríton) proposen una original revisió de conegudes àries d'òpera i cançons líriques populars. A Nus hi destaca l'actuació de la gironina Susanna del Saz.

A continuació, i ja per cloure el cicle musical, en aquest escenari privilegiat hi actuarà Eva Fernández Group, una altra de les joves promeses sorgides del planter de la Sant Andreu Jazz Band. Aquí es presenta el 22 d'agost liderant una formació de luxe amb músics de prestigi com José Luis Guart, Toni Pagès i Miquel Àngel Cordero, amb els quals oferirà un repertori de jazz molt variat.

Una vetllada completa

Les Nits de Marimurtra continuen apostant aquest any per oferir una experiència cada vegada més completa en diferents espais del jardí botànic Marimurtra, que només és visitable de nit durant les nits de concert. Així, el restaurant, que obrirà a les vuit del vespre, estarà novament a la plaça de Tossa; l'escenari i les llotges estaran situats a la placeta del templet de Linné i les escales d'Epicur, respectivament, i el bar Chill-Out serà a la plaça de Goethe. Així, Les Nits de Marimurtra constitueixen una oportunitat única per gaudir del jardí botànic Marimurtra de nit.

Els beneficis que generen Les Nits de Marimurtra es destinen íntegrament a la persecució dels fins socials de la Fundació Carl Faust, que, segons els seus estatuts són “la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica [...], cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques”.

La Fundació Carl Faust és una fundació privada que el 2009 va ser mereixedora de la Creu de Sant Jordi, i el jardí botànic Marimurtra està classificat com a bé cultural d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia