cultura

Recerca

Només apte per a apassionats de la història

Vuit experts investigadors recorren, des d'ahir i fins al dia 17, l'antiga Via Scipionis entre l'Aldea i Cartagena per investigar el pas dels romans

Els participants només utilitzen els objectes propis d'aquella època

Un camí dur, carregat d'entrebancs i només apte per als més apassionats de la història. Així és com van viure ahir els sis primers participants en la Via Scipionis, un trajecte entre l'Aldea i Cartagena que emula el camí recorregut per les legions romanes de Publi Escipió durant l'any 209 abans de Crist, tot just mentre es lliurava la segona Guerra Púnica. El projecte no només recrea un esdeveniment històric sinó que neix de la voluntat de dur a terme una proposta de recerca experimental en la qual hi han pres part
investigadors i experts.

Com l'arqueòleg Eduard Ble, que es dedica a la recerca sobre els objectes que utilitzaven les primeres civilitzacions europees. En aquest cas, els primers quilòmetres de l'experiència que conclourà el proper dia 17, van servir a Ble per “conèixer millor com els romans feien servir tots els utensilis que portaven en els desplaçaments”. En l'expedició no falten les caligae, o tradicionals sandàlies dels soldats romans, o el bucellatum, una mena de pans sense llevat i amb espècies que servien d'aliment a les tropes. Amb ell, els expedicionaris Xavier Garcia, Víctor Puente i Pau Menéndez van recrear en carn pròpia el que fa milers d'anys van viure els romans.

Puente, estudiant d'història, va assenyalar: “Sempre dic que si t'apassiona la història has de fer un pas endavant i viure-la.” Per la seva banda, Garcia es va mostrar molt entusiasmat amb l'experiència: “Sóc un apassionat de la història, tot i no haver estudiat res d'aquesta branca.” Menéndez, d'altre banda, va reconèixer que l'experiència era dura però que ho estava vivint “molt bé”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC