cultura

Torroella tanca amb deu mil espectadors

Jordi Savall i Hisperion XXI van cloure dijous al vespre el Festival de Torroella de Montgrí. El balanç d'aquesta 35a edició és del tot positiu, amb una mitjana d'ocupació del 88,5%. El festival va començar el 2 d'agost, i en total hi han passat fins a 9.939 espectadors en els 22 dies que ha durat.

En la programació d'enguany, que tenia la veu, el piano i la música antiga com a eix vertebrador, s'han ofert 13 concerts de pagament, més 21 amb entrada gratuïta corresponents a la programació Fringe.

Algunes de les vetllades més memorables han estat els recitals del tenor Josep Bros i la soprano María Bayo. Dels concerts instrumentals cal destacar l'èxit de la producció pròpia del Festival amb l'Orquestra Simfònica del Vallès i el pianista Jan Lisiecki, que va oferir una esplèndida versió, elogiada per la crítica, dels dos concerts per a piano i orquestra de Chopin.

La directora del festival, Montse Faura, assegura que “l'alt índex d'ocupació avala la línia de programació del Festival
de Torroella, amb una aposta pels noms consagrats de la clàssica, la presentació de nous valors consolidats, tant nacionals com internacionals, i de programes innovadors i poc habituals”.

En l'edició del 2016 la programació Fringe, que descobreix joves talents, precedirà de nou durant quatre dies la inauguració oficial del Festival de Torroella, que seguirà concentrant tots els concerts en el mes d'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA