cultura

La zona dels Banys Àrabs es prepara per ser el mercat de Braavos a ‘Joc de trons'

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, remarca l'impacte que tindrà per a la ciutat el rodatge un cop es projectin els episodis de la sisena temporada

Una de les incògnites del rodatge de Joc de trons a Girona ja està desvelada: l'esplanada de davant dels Banys Àrabs, al carrer Ferran el Catòlic, serà el mercat de la ciutat de Braavos. Aquesta és la primera zona del Barri Vell on s'ha tallat l'accés als vianants, mentre l'equip tècnic de la sèrie va bastint l'espai amb cistells, carros, parades de mercat i elements mariners. En l'última temporada emesa de la sèrie, el mercat de Braavos, on Arya Stark venia ostres, es va filmar a la població croata de Kastel Gomilica, ara substituïda per Girona.

Esperant l'impacte

L'efecte del rodatge de la popular sèrie pot ser majúscul per a Girona, amb una repercussió a escala mundial que caldrà veure i que es preveu impactant, segons remarca l'alcalde, Carles Puigdemont: “Tindrà lloc amb l'estrena de la nova temporada, que serà quan es puguin reconèixer imatges de la nostra ciutat, els quals seran vistos per milions de persones arreu del món. A partir d'aquí és quan veurem l'impacte de manera clara.” Puigdemont explica que, segurament, abans i durant el rodatge es podrà apreciar un increment de visitants, que vindran per “l'efecte tafaner, per una curiositat natural que els atraurà, però serà amb l'emissió dels episodis quan es promourà Girona”.

Puigdemont destaca l'experiència, solvència, rigor i professionalitat que aporta Girona Film Office: “Acumulem molta experiència, especialment aquests darrers quatre anys, donant suport a projectes audiovisuals.” Segons l'alcalde, el treball i la professionalitat els ha permès oferir Girona com un gran escenari. En aquest sentit, cal remarcar que en aquests quatre anys s'han coordinat més de 150 projectes, entre els quals documentals, pel·lícules i videoclips i grans produccions, com va ser el rodatge del llargmetratge El perfum, el 2006.

LA DATA

03.09.15
s'iniciarà el rodatge,
que suposarà que una quinzena d'espais, carrers i places de la ciutat resultin afectats.

L'aprenentatge d'Arya Stark, a Braavos

El príncep Viserys Targaryen i la seva germana, la princesa Daenerys, van viure a Braavos de petits a càrrec de Sir Willem Darry. També coneguda com Braavos de les Mil Illes, és la més gran i poderosa de les Ciutats Lliures. En la cinquena temporada, un dels personatges principals, Arya Stark, fa l'aprenentatge a la casa de Blanc i Negre, la seu dels homes sense cara i temple del Déu de les Moltes Cares.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia