cultura

Els gegants vallencs són convidats a Granollers

El Gegant de la Porra, la Geganta, el Lladrefaves i la Gegantona de Valls (Alt Camp) visiten avui la festa major de Blancs i Blaus de Granollers, on seran rebuts com a convidats d'honor de la diada. Des del 1998, els gegants de la capital del Vallès Oriental celebren aquest acte singular en què només es convida els gegants d'una població per la seva importància o singularitat dins el món geganter, o bé perquè tenen una relació directa amb els gegants granollerins.

Els convidats, que fan estada a Granollers durant tot el dissabte de festa major, són rebuts al matí, després de la Tronada, pels gegants vells de la ciutat en un acte en què Cosme i Damiana donen la benvinguda i obsequien la geganta convidada amb un ram de flors natural. Tot seguit es fa una petita cercavila pels carrers entorn de la plaça de la Porxada, on els gegants grossos, l'Esteve i la Plàcida, acompanyats del Colom i de les autoritats de la ciutat, donen la benvinguda oficial. Acabats els actes del matí, totes les figures queden exposades al vestíbul de l'ajuntament fins a la tarda, quan desfilen en una cercavila festiva.

La cercavila tanca la passada de Blancs i Blaus, colles que tenen l'origen en la rivalitat de dos rajolers, l'hereu Maynou i en Rayo, que el 1897 van apostar qui era capaç de fer més rajoles en una hora. La juguesca va dividir la ciutat en dos bàndols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia