cultura

Quim Torra deixa el Born Centre Cultural

El Born Centre Cultural està de moment sense director, després que Quim Torra, que havia dirigit el centre des d'abans de la inauguració de l'equipament fa dos anys, hagi deixat el càrrec aquest estiu arran dels canvis en el govern municipal barceloní. Torra, editor, advocat i escriptor, és des del mes de juliol el nou president d'Òmnium Cultural, en substitució de Muriel Casals, i, a més, des del maig dirigeix la publicació Revista de Catalunya.

Segons fonts municipals, el Born ha passat a dependre del nou comissionat d'Estudis Estratègics i Programes de Memòria de l'Ajuntament barceloní, que està a càrrec de l'historiador Xavier Domènech. Però, de moment, el consistori encara ha de decidir quin model de gestió s'aplicarà al Born Centre Cultural i com es triarà el nou director o coordinador de l'equipament.

Fins ara, el nou govern d'Ada Colau ha deixat clara la seva preferència per la fórmula de convocatòria d'un concurs públic per triar director, seguint el model de bones pràctiques de gestió cultural. En el cas d'un altre centre cultural municipal, la Virreina Centre de la Imatge, ja es va anunciar a finals de juliol que l'Ajuntament convocarà un concurs públic per triar-ne el nou director. En aquest cas, el director sortint és l'exgalerista Llucià Homs.

En tot cas, segons les mateixes fonts municipals, l'Ajuntament vol continuar apostant de valent per l'equipament del Born, un centre que des que es va inaugurar el setembre del 2013 ha estat sinònim d'èxit i on es fan de manera regular exposicions, concerts, conferències, presentacions i actes de tota mena. Des de la seva inauguració el centre ha rebut més de tres milions de visitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia