cultura

Figueres aposta pels monòlegs teatrals

Lolita Flores, Amparo Moreno, Mercè Arànega, Àngels Bassas, Marcel Tomàs i Josep Julien hi actuaran en solitari

Una trentena d'espectacles teatrals i musicals formen la programació de tardor de l'Ajuntament de Figueres en el triangle escènic que, per primera vegada en molts anys, ha consolidat la capital empordanesa: el Teatre Municipal El Jardí, la sala La Cate i, com a última incorporació, l'auditori Caputxins, on Joventuts Musicals de Figueres ha organitzat quatre concerts de jazz, música clàssica i contemporània i cançó d'autor, amb la gran veu de Judit Neddermann.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, i el director del Teatre Municipal El Jardí, Salvador Torres, acompanyats per representants de Joventuts Musicals i de la Campanya de Teatre Amateur, van presentar ahir a l'escenari d'El Jardí una programació en què destaquen les sis obres de teatre unipersonal o monòlegs, amb registres ben diferents, del cicle Paraula d'Actor: La plaza del Diamante, amb Lolita Flores; Recurso de Amparo, amb Amparo Moreno; Neus Català, un cel de plom, amb Mercè Arànega, que es posa en la pell de la darrera supervivent catalana del camp d'extermini de Ravensbrück; Ciara, una coproducció de l'Ajuntament de Figueres, interpretada per la figuerenca Àngels Bassas; l'humorística El pillo, de Cascai Teatre, amb Marcel Tomàs, i El bon lladre, interpretada en solitari per Josep Julien, sota la direcció de Xicu Masó.

Sota el lema Anar a teatre a Figueres no té preu, la nova temporada torna a oferir els Espectacles Excel·lents d'El Jardí per dotze euros –La plaza..., Recurso..., Idiota de Jordi Casanovas i APM? Show, amb Peyu i l'Homo APM– i els Espectacles Estrella de La Cate per deu euros –Neus Català..., Ciara, Petits monstres, El pillo i El bon lladre–, i se'n poden triar dos, un de cada categoria, per 18 euros. També hi ha diversos avantatges per als socis del Club de l'Espectador i el club infantil Els Tits. Les entrades anticipades es posen avui a la venda a les finestretes d'El Jardí (els dijous, de 19 h a 21 h) i en el web www.figueresaescena.com .

14 d'abril, un espectacle multidisciplinari que repassa la història de Catalunya des d'una perspectiva empordanesa, també destaca en una programació “completa i equilibrada, que pot agradar a amplis sectors de públic i mostra la importància de Figueres com a ciutat cultural”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic