cultura

Invasió d'extres

L'afluència de figurants de la sèrie ‘Joc de trons' permet assolir una bona ocupació hotelera els dies que es preveu rodar les escenes més multitudinàries a Girona

El segon dia de rodatge de Joc de trons al Barri Vell de Girona va mantenir el secretisme i la pluja va rebaixar l'expectació dels fans, que s'espera que torni a créixer durant el cap de setmana, quan es gravaran les seqüències amb més extres a escena. La gravació ahir es va continuar centrant en els carrers inaccessibles del darrere de la catedral gironina. Malgrat el blindatge de la productora, ha transcendit que en una de les escenes hi haurà un incendi, i ahir ja s'estaven gravant aquestes seqüències després dels assajos previs. La pluja va alterar la previsió d'algunes gravacions, però també s'ha pogut veure com la doble del personatge d'Arya Stark feia un salt amb grua inclosa al carrer Claveria, una altra zona de rodatge que ahir deixaven a punt per filmar. No és l'únic salt que s'està assajant, ja que a la pujada de Sant Domènec també s'ha captat una doble de l'actriu Maise Williams fent un gran salt en aquest punt, on hi ha previst que el personatge protagonitzi una caiguda.

La presència de Jaqen

A banda de Williams, aquests dies també s'ha vist arribant a la zona de rodatge del Barri Vell l'actor Tom Wlaschiha, que interpreta el personatge de Jaqen H'ghar a la sèrie. Això fa preveure que s'hi gravaran escenes que continuaran la trama amb Arya Stark (Maise Williams). Els dos personatges van protagonitzar un dels moments àlgids de l'episodi final de la cinquena temporada, quan Arya Stark es troba amb Jaqen H'ghar a la casa de Blanc i Negre, la seu dels homes sense cara, un orde de misteriosos assassins que tenen l'habilitat de canviar d'aparença. Arya Stark ha viatjat a Braavos, una de les ciutats dels llibres que es recrearan a Girona.

Un dels directors presents aquests dies a la ciutat i responsable dels dos primers capítols de la sisena temporada és el canadenc Jeremy Podeswa, que ha dirigit episodis de sèries de culte com ara A dos metros bajo tierra, True blood, Los Tudor, The walking dead i Homeland, entre moltes altres. Els dos capítols que Podeswa va dirigir en la cinquena temporada van ser els més impactants. El fum que s'ha vist en alguns dels assajos, els diversos salts i l'escena del cavall a l'escala de la catedral fan pensar que seran episodis també convulsos.

Repercussió hotelera

Les escenes amb centenars d'extres que es gravaran aquests dies a Girona han suposat un salt en l'ocupació hotelera de la ciutat. El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras, explica que en els últims dies han tingut “moltes reserves d'última hora” i que els turistes incorporen els llocs de filmació com a punts d'atracció durant la seva visita a la ciutat. Aquest fet, el fenomen fan, la beatificació i un congrés la setmana que ve han arreglat una ocupació hotelera que en les últimes setmanes havia estat modesta. S'espera mantenir les bones dades fins després de la Diada. Carreras explica, però, que “els beneficis de la sèrie seran més cap a la primavera, quan s'emeti la temporada, si la ciutat ho treballa bé”.

Daenerys, la mare dels dracs

Daenerys forma part de la Casa Targaryen, l'anterior dinastia que regnava a Ponent i és un dels personatges femenins que més han evolucionat. Emilia Clarke interpreta Daenerys, que també rep el nom de Mare dels Dracs o Khalessi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic