Cultura

La Penyora dedica a Bolaño el 9è Festival Pepe Sales

El festival d'art independent, que tindrà lloc a finals de gener del 2016, homenatjarà l'escriptor i poeta xilè, que va viure a Girona

Els organitzadors recorden que Bolaño va ser també un refugiat

L'associació cultural La Penyora, dirigida per Consol Ribas i Lluís Llamas, dedicarà la 9a edició del Festival d'Art Independent Pepe Sales a l'escriptor i poeta xilè Roberto Bolaño (1953-2003), un dels grans autors de la seva generació. Com és habitual, el festival tindrà lloc a finals de gener del 2016 amb la participació altruista d'artistes de diferents disciplines –música, poesia, dansa, cinema, arts plàstiques, etc.– que s'inspiraran en l'obra de Bolaño, el qual va viure uns anys a Girona a principi de la dècada dels vuitanta, concretament al carrer Caputxins, molt a prop del restaurant La Penyora, que va obrir el 1979.

“Bolaño era un romàntic incombustible amb un amor total per la cultura, un gran escriptor que mai no va voler formar part de cap camarilla i que va acabar triomfant sense que el promocionessin. Una persona que t'inspira una gran bondat. Un savi”, diuen Ribas i Llamas sobre l'autor de grans novel·les com ara Los detectives salvajes i 2666, però també dels poemaris Reinventar el amor i Los perros románticos.

“Bolaño va ser també un refugiat a casa nostra, no polític, però sí econòmic, i el festival sempre intenta connectar amb el tema social del moment, com ara ho és la crisi dels refugiats a Europa”, hi afegeixen els directors del Festival Pepe Sales, sempre fidel al seu lema: “Cultura, criteri i llibertat”. Prèviament, el festival ha estat dedicat a Pepe Sales, Miquel Bauçà, Pedro Casariego, Lluís Vilà, santa Teresa, Carilda Oliver, Juan Eduardo Cirlot i Renée Vivien.

TONI CABERO
EMPRESARI D’ESPECTACLES

“A l’hora de treballar no hi ha clients petits ni grans”

“Amb l’arribada dels ajuntaments democràtics hi havia un desig de fer canvis en la forma de presentar les coses, i es va obrir una escletxa professional per la qual vam entrar”

“La realitat és que si et presentes a un lloc i la teva adreça és Via Augusta de Barcelona no és el mateix que si és el carrer Paer Casanovas de Lleida, no és el mateix”

Lleida
 

Rècord d’espectadors al Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
 

Adeu a Jerry Lewis

Barcelona
 

Gota en la tempesta

Londres
 

Margot, a la recerca de les ‘Noches de gloria’, a Madrid

girona
 
Mirador

Sibarita de la cultura

 

Sidillà invita a conèixer el bosc com un receptari per llepar-s’hi els dits

Girona
 

Mor l’artista Nati Mistral

Barcelona
 
Crítica
cinema

Caricatura d’un geni