cultura

La batalla final

La ciutat de Girona genera ja un impacte a les xarxes socials i mitjans de 3,6 milions quan tot just l'equip de ‘Joc de Trons' grava avui les darreres escenes a la capital

Girona viu avui l'assalt final del rodatge de part de la sisena temporada de la sèrie Joc de trons, però la capital gironina ja ha guanyat la primera batalla per reforçar la marca turística arreu del món aprofitant la presència de la superproducció americana a la ciutat. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va revelar de matinada en el ple de dilluns, que des que es va fer l'anunci que la sisena temporada es gravaria a la ciutat, ja ha suposat un impacte a les xarxes socials i mitjans de comunicació superior als 3,6 milions d'euros.

L'estudi encarregat pel mateix consistori per conèixer de primera mà quin és l'impacte per a la ciutat que la sèrie del moment hagi arribat a Girona ha analitzat el ressò a mitjans de tot tipus, així com les mencions a les xarxes socials, i aquesta primera quantificació d'impacte és el cost que hauria suposat a la ciutat si hagués hagut de pagar amb publicitat la presència constant als mitjans de comunicació i principals xarxes socials. La grandària del fenomen de Joc de trons és palesa de manera inequívoca amb l'impacte a les xarxes socials que ha tingut la gravació a Girona. Així, Puigdemont va subratllar que l'estudi xifra en “més de 1.300 milions de visualitzacions” amb les etiquetes referents a Girona i al voltant del rodatge que s'està fent aquests dies a la capital gironina. Puigdemont posava fre amb aquestes xifres dels primers impactes a les crítiques d'algun grup de l'oposició que qüestionava la decisió d'exempció de pagament de taxes d'ús de la via pública que ha gaudit la productora HBO.

El mateix alcalde també va posar en relleu en la seva intervenció: “A més de l'anàlisi quantitativa, és molt interessant l'anàlisi qualitativa que ens permet comprovar que la immensa majoria de comentaris són positius per la ciutat.” Conceptes com fantàstica, ciutat oberta i medieval són alguns dels mots més habituals amb què es relaciona la ciutat. L'anàlisi de les visualitzacions per territoris demostra com el 41,5% s'han fet a França, el 35,7% entre Anglaterra i els Estats Units i el 16% a diversos punts de l'Estat i gran repercussió a l'Amèrica del Sud i l'Amèrica Central. Aquest estudi també servirà per mesurar a mitjà termini l'impacte econòmic directe que suposarà per a Girona la presència de la sèrie a diversos enclavaments de la ciutat.

Últim dia de rodatge

I si abans-d'ahir es va iniciar la filmació d'una de les seqüències crucials de la sisena temporada (corresponent al capítol 5 o 6, dels quals n'és el responsable el director Jack Bender), entre ahir i avui, últim dia del rodatge gironí, es completa aquesta complexa escena que mobilitza més de dos centenars de persones entre l'equip tècnic extres i actors principals. A aquests últims, ahir s'hi van sumar Diana Rigg, la veterana actriu que encarna l'entranyablement maquiavèl·lica Lady Olenna Tyrell; Eugene Simon que interpreta Lancel Lannister i, segons alguns testimonis presencials, Roger Ashton Griffiths que fa el paper de Mace Tyrell.

Mentre al matí es van repetir algunes línies de guió –aquesta vegada, però, filmades amb molts més figurants i a través de plans generals–, havent dinat es va incorporar a l'acció el personatge d'Olenna, segurament per augmentar la tensió que abocarà amb la ja anunciada batalla entre les faccions de la secta de la Fe, la guàrdia reial dels Lannister i els soldats de la casa Tyrell. Algunes fonts informen que el rodatge es va allargar fins ahir a la nit i avui és previst que s'ultimin les darreres escenes.

Canvi d'escenaris

La filmació continuarà a Catalunya un dia més amb el rodatge al castell de Santa Florentina dissabte. L'equip de rodatge a continuació es traslladarà a Navarra del 20 al 25 de setembre. I no serà fins al mes vinent que les localitzacions tornaran als Països Catalans, concretament del 3 al 6 d'octubre a Peníscola, com tot just s'ha confirmat oficialment aquesta setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia