cultura

Una obra sobre Lorca enceta la tardor de teatre a Tarragona

La producció del grup TeclaSmit s'emmarca en el 80è aniversari de l'estada del poeta a la ciutat

Lluís Homar, Antony Blake i la comèdia ‘Pels pèls', altres propostes

Els dos teatres tarragonins municipals, el Metropol i el Tarragona, ja tenen nova cartellera per als mesos de tardor. Una temporada que estarà marcada per la celebració, amb diferents actes, del 80è aniversari de la visita de Federico García Lorca a Tarragona. Per això l'espectacle inaugural girarà al voltant d'aquest poeta: Dejad el balcón abierto, una proposta de la companyia tarragonina TeclaSmit, dirigida per Sergi Xirinacs, que fa un recorregut per l'obra d'aquest autor. Es presentarà el 24 d'octubre i servirà per obrir una programació amb més de vint espectacles de teatre, música, dansa, òpera i màgia.

En teatre destaca el clàssic de Guimerà Terra baixa, amb un actor, Lluís Homar, que interpreta ell sol els quatre personatges principals de l'obra (30 d'octubre). El responsable de la programació, Jordi Giramé, també va destacar ahir com a plats forts la comèdia Pels pèls, amb direcció d'Abel Folk; Vilafranca, un dinar de festa major, de Jordi Casanovas; el retorn a Tarragona de la veterana Concha Velasco, amb Olivia y Eugenio, i la companyia Vol-Ras, que el 24 de gener farà una aturada al Metropol en la seva gira de comiat. Per al 2 de novembre s'ha organitzat un acte d'homenatge a l'actriu Mercè Anglès, que va morir ara fa un any i que va estar molt vinculada a la ciutat.

En el cartell també sobresurt l'espectacle de dansa Flash!, de la companyia basca Dantzaz, i El Trencanous, amb Artemis Dansa; el nou muntatge del mentalista Anthony Blake, Más allá de la imaginación, i l'òpera de Mozart Le nozze di Figaro, amb el Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès.

En música destaquen dos concerts de l'orquestra Camera Musicae; la presentació del primer àlbum dels tarragonins Harrison Ford Fiesta; un concert d'homenatge a Ovidi Montllor; el tradicional concert de Santa Cecília de la Banda Unió Musical, i una actuació de la Jove Orquestra Intercomarcal. La programació es completa amb Els pastorets, amb la companyia La Golfa i l'Associació La Salle.

The Soul Machine obre la temporada del Magatzem

infocamp

La presentació del disc Terra Negra, de The Soul Machine, donarà el tret de sortida, el 17 d'octubre, a la temporada de tardor del teatre El Magatzem. La banda tarragonina de soul, funk i rhythm-and-blues estrenarà el seu nou projecte musical. El president de la Cooperativa Obrera Tarraconense, Dionisio de la Varga, va afirmar que els objectius són augmentar l'acollida que va tenir l'any passat l'oferta teatral i situar El Magatzem “com un teatre de referència a la ciutat”. La programadora Meritxell Muñoz va anunciar que “s'ha fet una forta aposta pel teatre adreçat als nens”. Com a novetat, s'han organitzat jornades de teatre infantil els diumenges al migdia, que s'alternaran amb els espectacles. Una de les més originals serà Piu-piu, una obra per a nadons de zero a tres anys. Altres propostes de la tardor seran la de l'artista del programa musical Oh happy day Dani Anglès, el grup Bremen o l'obra d'Oriol Grau i Paco Romero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia