cultura

Tàndem presenta “Anem de festa”, una nova col·lecció infantil sobre festes valencianes

“El 9 d'Octubre” és el primer títol d'aquesta proposta que explica les característiques de les festes valencianes més destacades

L'objectiu no és només descriure les celebracions sinó contribuir a continuar-les

Tàndem Edicions ha presentat aquesta setmana Anem de festa, una nova col·lecció de narrativa infantil que explica als més menuts les característiques de les festes valencianes més destacades. Tal com ha explicat Gonçal López-Pampló, director literari, “es tracta d'una clara aposta de Tàndem per les tradicions valencianes, per fomentar-les entre els més menuts i fer-ho de la mà de diversos escriptors i il·lustradors valencians”.

Els llibres que componen la col·lecció estan protagonitzats per famílies en què un adult explica als xiquets en què consisteix la festa i els fa de guia per a descobrir-ne els detalls. L'objectiu no és només descriure les celebracions sinó contribuir a continuar-les, despertant l'estima i la curiositat dels xiquets i xiquetes.

El primer dels títols publicats és “El 9 d'Octubre”, de Vicent Sanhermelando i amb il·lustracions de Jesús Huguet. Sens dubte, és una festa especialment simbòlica per a encetar una col·lecció que farà un recorregut de nord a sud per totes les nostres comarques. Els següents títols previstos són “Moros i Cristians”, de Mercé Climent, amb il·lustracions de Javier Lacasta, i “La màgia del Nadal”, de Francesc Gisbert, il·lustrat per Rosanna Crespo i Quique Soler.

“El 9 d'octubre, el iaio de Marc i Mireia ve a recollir-los ben matinet. Què faran, si hui no hi ha classe? Ells no s'ho imaginen, però els espera un dia ple de descobriments! Sobre Jaume I, sobre els musulmans que vivien a València i, en definitiva, sobre per què el 9 d'octubre no van a l'escola i les pastisseries s'omplin de les fruites de massapà de la mocadorà”.

Vicent Sanhermelando Bellver (Alboraia, 1957) compagina la tasca docent amb l'escriptura. La seua vocació literària s'inicià amb relats curts, alguns d'ells reconeguts amb diferents premis. És autor de diverses obres juvenils. Va guanyar el XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil amb la novel·la Esperant la lluna plena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona
MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona